ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΦΥΛΛΑΔΙΑ

Και ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό της ΚΝΕ

* Σκληρή ανακοίνωση του ΚΚΕ κατά της διευθύντριας του ΓΕΛ Τυρνάβου

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2016 11:09

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το επεισόδιο που έγινε προχθές το πρωί έξω από το Γενικό Λύκειο Τυρνάβου όπου μέλη της ΚΝΕ μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Χθες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθτηκαν την περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης και εξέφρασαν την αντίθεση του κόμματος στην προσαγωγή νεολαίων της ΚΝΕ.

Πιο συγκεκριμένα:

Την πλήρη αντίθεσή του με την προσαγωγή νεολαίων της ΚΝΕ που μοίραζαν φυλλάδια της νεολαίας έξω από το Γενικό Λύκειο Τυρνάβου, εξέφρασε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, στελέχη του οποίου επισκέφθηκαν για το θέμα την περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης, Ελένη Αναστασοπούλου.

«Η αστυνόμευση και τα κατασταλτικά μέτρα δεν λύνουν τα προβλήματα της Παιδείας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, ενώ η κ. Αναστασοπούλου από την πλευρά της επισημαίνει ότι «οι διευθυντές των σχολείων οφείλουν να υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή».

Στο δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας με επικεφαλής τον συντονιστή της Νομαρχιακής επιτροπής κ. Πέτρο Παπαγεωργίου και τα μέλη του τμήματος Παιδείας κ. Βασίλη Ζωγράφο και Βαγγέλη Παλούκα, επισκέφθηκε την Περιφερειακή Διευθύντρια Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου και εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του για την προσαγωγή νεολαίων της ΚΝΕ οι οποίοι μοίραζαν φυλλάδια έξω από το ΓΕΛ Τυρνάβου.

Η κ. Αναστασοπούλου τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί και κυρίως οι διευθυντές των σχολείων οφείλουν να προσπαθούν να δομήσουν ήρεμο παιδαγωγικό κλίμα και να αποτρέπουν καταστάσεις που καταπατούνται στοιχειώδη ατομικά δικαιώματα των μαθητών, εκπαιδευτικών και πολιτών. Οφείλουν να διαφυλάσσουν τις σχέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και των τοπικών κοινωνιών και να υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Ως ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουμε νοοτροπίες και λογικές διευθυντών που νομίζουν ότι με την αστυνόμευση και τα κατασταλτικά μέτρα λύνουν τα προβλήματα της Παιδείας. Είναι δοκιμασμένες και αποτυχημένες πρακτικές που ανήκουν σε ένα μακρινό παρελθόν. Η διακίνηση των πολιτικών απόψεων είναι δημοκρατικό δικαίωμα το οποίο κανείς δεν μπορεί να το παρεμποδίσει.

Δεν διαπαιδαγωγείται η νεολαία με αστυνομικά μέτρα, με προσαγωγές και με τρομοκρατία».

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ

Όπως έγραψε χθες η «Ε» η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου σχολείου προέτρεψε τα δύο μέλη της ΚΝΕ να μην μοιράζουν τα φυλλάδια μπροστά στο σχολείο αλλά αν θέλουν να πάνε παραπέρα. Εκείνοι αρνήθηκαν. Αποτέλεσμα ήταν να ειδοποιηθεί η αστυνομία και τα δύο άτομα να προσαχθούν για αναγνώριση στοιχείων και τα οποία αφέθηκαν αμέσως ελεύθερα.

Χθες το πρωί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ Τυρνάβου επισκέφθηκε το σχολείο για να διαμαρτυρηθεί στη διευθύντρια αλλά όπως καταγγέλλουν εκείνη δεν τους δέχτηκε.

Μετά τη χθεσινή σκληρή ανακοίνωση της ΚΝΕ Λάρισας εναντίον της συμπεριφοράς της διευθύντριας του σχολείου με σκληρή επίσης ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Τυρνάβου του ΚΚΕ καταφέρεται κατά της διευθύντριας σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι:

«Η γνωστή για τα «φιλοκομμουνιστικά» της αισθήματα και υπέρμαχος του «Νόμου και της Τάξης» διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Τυρνάβου κ. Πατσή, ξαναχτύπησε.

Ενοχλημένη από την παρουσία, έξω από το προαύλιο του σχολείου, μελών της ΚΝΕ τα οποία μοίραζαν έντυπο υλικό της οργάνωσης για τη νέα σχολική χρονιά, το πρωί της Πέμπτης και πριν την έναρξη των μαθημάτων, κάλεσε την αστυνομία για να συνετίσει τους «απείθαρχους» κνίτες, με αποτέλεσμα να προσαχθούν στο αστυνομικό τμήμα Τυρνάβου για εξακρίβωση στοιχείων. Οι απαράδεκτες αυτές ενέργειες έχουν και συνέχεια. Όταν σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί αντιπροσωπεία της κομματικής μας οργάνωσης επισκέφθηκε το σχολείο με σκοπό να διαμαρτυρηθεί, εκτός από το γεγονός ότι σε λίγο κατέφθασε περιπολικό της αστυνομίας, αντιμετώπισε και τη σκαιά και απαράδεκτη συμπεριφορά της διευθύντριας. Παρά το γεγονός ότι δηλώσαμε ότι είμαστε από το Κομμουνιστικό Κόμμα η κ.Πατσή αρνήθηκε να μας δεχτεί στο γραφείο της δηλώνοντας ότι το σχολείο είναι μαγαζάκι της, σε σχετική παρατήρησή μας ότι το σχολείο είναι δημόσιος χώρος και όχι μαγαζάκι της και έχει την υποχρέωση να μας δεχτεί. Εν συνεχεία με διάφορους θεατρινισμούς μας κάλεσε να φύγουμε ενώ προσπαθούσε να βγάλει με το έτσι θέλω κάποιες φωτογραφίες, χωρίς την άδειά μας, ξεπερνώντας κάθε όριο γελοιότητας.

Ως κομματική οργάνωση καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε ανάλογες ενέργειες και πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές αλήστου μνήμης. Πρέπει να σημειώσουμε ότι και στο παρελθόν την είχαμε καταγγείλει για αυταρχικές μεθόδους και συμπεριφορές απέναντι σε μαθητικές κινητοποιήσεις.

Η κ. Πατσή φαίνεται να επιδίδεται με θέρμη στο ρόλο του παιδονόμου, ενώ την ίδια στιγμή σιωπά με εκκωφαντικό τρόπο για την προβληματική κατάσταση στο χώρο της παιδείας και την οικονομική δυσπραγία των λαϊκών οικογενειών που αγκομαχούν για να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για τη μόρφωση των παιδιών τους.

Επειδή τα παραπάνω γεγονότα, δεν είναι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς μιας οποιασδήποτε ιδιόρρυθμης κυρίας, αλλά της διευθύντριας δημόσιου σχολείου, η προϊσταμένη της αρχή οφείλει και πρέπει να πάρει θέση για όλα αυτά που συνέβησαν στον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό χώρο, ώστε να αποτρέψει στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα».

Και η ανακοίνωση του ΚΚΕ Τυρνάβου καταλήγει: «Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να δώσουν τη δική τους απάντηση σε τέτοια φαινόμενα, και να παλέψουν για ένα ανοιχτό στην κοινωνία και τη γνώση σχολείο,αποκλειστικά δημόσιο, χωρίς κενά και ελλείψεις σε υποδομές και εκπαιδευτικό προσωπικό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass