«Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ»

Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Θ. Ψύρρα

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2016 11:07
 Στιγμιότυπα από τη χθεσινή παρουσίαση στον Τύρναβο Στιγμιότυπα από τη χθεσινή παρουσίαση στον Τύρναβο

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Παρουσία πολλών Τυρναβίτων και άλλων φίλων του καλού βιβλίου και της ποίησης παραβρέθηκαν χθες το πρωί στο «Μουσείο Οίνου και Αμπέλου» στο Αρχοντικό Καράσσου στον Τύρναβο στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θωμά Ψύρρα με τίτλο «Η Τύχη της Ποίησης στο Φανταστικό Χαλιφάτο – η ποιητική δημιουργία στις επικράτειες του ISIS».

Το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη: Το πρώτο περιλαμβάνει μια εκτεταμένη εισαγωγή που εισάγει στις ιδιαιτερότητες και τις νοοτροπίες των περιοχών που μαστίζονται από καταστροφικούς πολέμους καθώς και στη χρήση της ποίησης ως μέσου προπαγάνδας και προσηλυτισμού. Στο δεύτερο μέρος ανθολογούνται κείμενα ποιητών που προσεγγίζουν τα προβλήματα με μια εντελώς ανθρωπιστική γραφή. Πρόκειται για ένα βιβλίο μοναδικό -κι όχι μόνο για το ελληνικό κοινό.

Ο αναγνώστης μέσα από τις περιπέτειες του αραβικού ποιητικού λόγου μπορεί να σχηματίσει μια σαφή εικόνα για όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας και αναπόφευκτα μας επηρεάζουν. Ενώ αναφέρεται στην ποίηση με μια ενδεικτική ανθολογία υψηλής ποίησης, ταυτόχρονα μέσα από αυτή σκιαγραφεί με σαφή τρόπο το πολιτικό και γεωπολιτικό κουβάρι των αντιμαχόμενων. Πρόκειται για ένα βιβλίο ιδιαίτερο που συμβάλλει στη γνώση και την επίγνωση.

Στην εκδήλωση τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Δήμου Τυρνάβου» κ. Μιχάλης Λαφαζάνης, ενώ για το βιβλίο μίλησαν ο διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα κ. Σωτήρης Μπλάνας και ο συγγραφέας Θωμάς Ψύρρας. Ποιήματα της συλλογής διάβασε η φιλόλογος κ. Στέλλα Νταβαρούκα.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Δήμου Τυρνάβου» και το βιβλιοπωλείο «Ιδέες» του κ. Τάσου Ψύρρα.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Κώστας Μπαργιώτας, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, οι αντιδήμαρχοι κ. Κωνσταντίνος Κουλιός, Χρήστος Τσιόπας και Κώστας Χρυσοβέργης. Επίσης η Γαλλίδα κ. Nicole Impert, συντονίστρια του προγράμματος Etwinning, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Λάρισας κ. Τάσος Μάτος και ο εκδότης των εκδόσεων «Θράκα» κ. Θάνος Γώγος.

*Τέλος, σε εδική εκδήλωση με πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Παιδείας και Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων, του Συνδέσμου Φιλολόγων Λάρισας και οι εκδόσεις του περιοδικού «Θράκα» παρουσιάζουν το βιβλίο του Θωμά Ψύρρα την ερχόμενη Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 8 το βράδυ στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass