ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Ενήλικη 18άρα αλλά… γερασμένη

*Όσα προβληματίζουν, δυσκολεύουν και εξοργίζουν τους κατοίκους της

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2016 11:45

Γειτονιά γεμάτη προβλήματα που όχι μόνο δεν επιλύνονται αλλά γίνονται ακόμα πιο έντονα όσο περνάνε τα χρόνια, αποδεικνύεται η περιοχή των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης.

Αν και δεν έχει περάσει ούτε μια εικοσαετία (έγιναν το 1998) οι φθορές και τα σημάδια εγκατάλειψης είναι τέτοια που κάνουν την περιοχή να μοιάζει πολλών δεκαετιών.

Η «Ε» με την καθοδήγηση κάποιων κατοίκων βρέθηκε στην περιοχή και κατέγραψε όλα όσα προβληματίζουν τους κατοίκους, τους δυσκολεύουν στην καθημερινότητά τους, ενώ τους εξοργίζει ο τρόπος που κάποιοι χειρίστηκαν το ζήτημα της ποιότητας των κοινόχρηστων χώρων. Μας έδειξαν τους κατεστραμμένους πεζόδρομους, το άσχημο οδόστρωμα, τις δίχως φωτισμό κολόνες, τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια, τα παρατημένα επί σειρά ετών αυτοκίνητα, τα άδεια σιντριβάνια ενώ μας μίλησαν για την καθίζηση του εδάφους κατά μερικά εκατοστά. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά:

*Σε αρκετά σημεία, οι πεζόδρομοι εντός του οικισμού είναι κατεστραμμένοι. Σε κάποια σημεία υπέστησαν καθίζηση ενώ οι πλάκες είναι σπασμένες προφανώς από την είσοδο και έξοδο οχημάτων.

Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός πως δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός κάνει τη ζωή των πεζών πολύ δύσκολη τα βράδια, ενώ σε κάποιες στιγμές ακόμα και επικίνδυνη. Από πολλές κολόνες λείπουν οι λάμπες ενώ όπως μαρτυρούν οι κάτοικοι «κάποιες φορές αγοράζουμε λάμπες εμείς οι ίδιοι».

*Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το θέμα με τα αυτοκίνητα και τους δρόμους. Σχετικά με αυτό όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι και διαπίστωσε η «Ε», αρκετά είναι τα ΙΧ που βρίσκονται χωρίς πινακίδες στα πάρκινγκ της περιοχής. «Πρόκειται για οχήματα που είναι αρκετά χρόνια παρατημένα εδώ» τονίζουν οι κάτοικοι και συνεχίζουν «εκτός από το γεγονός πως δεν έχουν λόγο να βρίσκονται εδώ, πιάνουν και θέσεις πάρκινγκ που αποδεικνύονται πολύτιμες τα τελευταία χρόνια».

Και αυτά που δεν έχουν πινακίδες δεν μπορούν να κινηθούν, υπάρχουν και αυτά που κινούνται αλλά το κάνουν πάνω σε χάλια δρόμους. Πιο χαρακτηριστικός είναι ο δεύτερος παράλληλος (ελλείψει ονομάτων...) της οδού Κοζάνης στον οποίο η μια λακκούβα διαδέχεται την άλλη ενώ δεν λείπουν και οι ζημιές τις οποίες έχουν υποστεί τα οχήματα ανά διαστήματα.

*Στο πεζοδρόμιο του 3ου Δημοτικού Σχολείου δεν υπάρχει πεζοδρόμιο κατά το ήμισυ. Οι περισσότεροι κυβόλιθοι λείπουν από τη θέση τους αλλά εδώ και χρόνια, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια αντικατάστασης ή έστω τοποθέτησης τσιμέντου στο κενό.

*Ίδια άσχημη εικόνα και στο σιντριβάνι που βρίσκεται κοντά στην πλατεία και στη στάση του Αστικού ΚΤΕΛ. Εκεί εδώ και χρόνια - όπως τονίζουν οι κάτοικοι- το νερό απουσιάζει και αυτόματα το μικρό σιντριβάνι δεν μοιάζει με τίποτα παραπάνω από μια τρύπα με τσιμέντο.

*Αν τώρα σε όλα αυτά προσθέσουμε και το γεγονός πως τα περισσότερα συγκροτήματα έχουν κενό ανάμεσα στο έδαφος και το ισόγειο, λόγω καθίζησης εδάφους, τότε η κατάσταση πραγματικά δείχνει πολύ άσχημη για τους κατοίκους.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass