Πρωτοβρόχια στη Λάρισα

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2016 9:36

Από σύννεφα βροχής σκεπάστηκε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Βελτίωση του καιρού «βλέπει» η ΕΜΥ από αύριο Πέμπτη. Στη Θεσσαλία τα φαινόμενα άρχισαν να εξασθενούν σταδιακά από χθες το απόγευμα.

Οι ομπρέλες ωστόσο άνοιξαν από νωρίς χθες το πρωί και έκλεισαν το μεσημέρι. Η θερμοκρασία έπεσε και η πόλη φόρεσε τα φθινοπωρινά της. Ζακέτες και λεπτά μπουφάν ήταν αυτά που προτιμήθηκαν με τα κοντομάνικα όμως να παραμένουν στην γκαρνταρόμπα των Λαρισαίων. Αν και οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει αρκετοί ήταν εκείνοι που είχαν αμελήσει να πάρουν μαζί τους ομπρέλα. Έτσι για μια ακόμη φορά «χρυσές» δουλειές έκαναν οι πλανόδιοι που πωλούν ομπρέλες στους πεζοδρόμους και τις πλατείες της πόλης.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Στην πόλη μπορεί να ξεκίνησαν τα πρωτοβρόχια στην ύπαιθρο όμως έγιναν «μούσκεμα» οι αγρότες. Προβλήματα άφησε στο πέρασμά της η δυνατή βροχόπτωση στις καλλιέργειες. Ειδικά στους βαμβακοκαλλιεργητές που βρίσκονται αυτή την περίοδο στο στάδιο της συγκομιδής. Όπως αναφέρουν αγρότες από την περιοχή της Τερψιθέας η παραγωγή σε σχέση με πέρυσι εξαιτίας των βροχών είναι η μισή. «Οι ζημιές είναι μεγάλες στο βαμβάκι καθώς βρισκόμαστε στη μέση της συγκομιδής αλλά και στα τεύτλα», δηλώνει ο Θάνος, βαμβακοκαλλιεργητής.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Για σήμερα Τετάρτη στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανόν πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αύριο Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στο ανατολικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά, από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Το Σαββάτο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο, πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά, από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές, παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Οι άνεμοι στα δυτικά, από ανατολικές διευθύνεις 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Στα ανατολικά, βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 πιθανόν τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass