ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΜΚΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Απαράδεκτες οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο Κυψελοχώρι

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2016 9:05

Τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης δεκάδων οικογενειών προσφύγων στον καταυλισμό του Κυψελοχωρίου κατήγγειλε χθες ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Πάρις Λιόλιος.

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου επισκέφθηκαν για μία ακόμα φορά την περασμένη Δευτέρα τον καταυλισμό, προκειμένου να προσφέρουν στους πρόσφυγες ρούχα και τρόφιμα που εξακολουθούν να συγκεντρώνουν οι Λαρισαίοι, ανταποκρινόμενοι στο σχετικό κάλεσμα του ΕΚΛ.

Οι συνδικαλιστές έγιναν μάρτυρες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Σύριοι ως επί το πλείστον πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων είναι και πολλά παιδιά.

Με τον χειμώνα να δείχνει σιγά – σιγά τα δόντια του και τη διαμόρφωση του νέου καταυλισμού στο Κουτσόχερο - που μπορεί να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων - να καθυστερούν, οι ανησυχίες τόσο των ίδιων όσο και της τοπικής κοινωνίας που έσπευσε από την πρώτη στιγμή να τους συνδράμει, είναι εύλογες.

«Πρόκειται για απαράδεκτες συνθήκες», σημειώνει ο κ. Λιόλιος, «ούτε ζώα δεν θα μπορούσαν να ζήσουν σε τέτοια κατάσταση».

Το πρόβλημα επιτείνουν οι συχνές και έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου διαστήματος, καθώς και η πτώση της θερμοκρασίας. «Αν πάει έτσι ο χειμώνας, θα έχουμε θανάτους», εκτίμησε ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου.

«ΟΙ ΜΚΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΠΑΡΤΙ»

Παράλληλα, ο Πάρις Λιόλιος κατήγγειλε τον ρόλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οι οποίες «έχουν στήσει πάρτι με τα χρήματα που έρχονται από το εξωτερικό, τα λυμαίνονται οι ίδιοι και δεν φτάνουν ποτέ στους πρόσφυγες».

Εν τω μεταξύ, οι πρόσφυγες που μένουν στον καταυλισμό του Κυψελοχωρίου, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν, προσπαθούν να δημιουργήσουν ρυθμούς μιας φυσιολογικής ζωής.

Έτσι, προ ημερών, έγινε στον καταυλισμό και ο πρώτος γάμος μεταξύ δύο νεαρών προσφύγων, οι οποίοι παντρεύτηκαν με τον τρόπο που ορίζουν τα έθιμα της πατρίδας τους, ενώ στον ίδιο χώρο μεγαλώνουν πλέον και παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass