ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Ημερίδα για τους εν Λαρίση Αγίους

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2016 10:23

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, στο πλαίσιο της εορτής των εν Λαρίση Αγίων, διοργανώνει την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, ειδική εκδήλωση στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λαρίσης, αφιερωμένη στους Αγίους μας.

Ομιλητές θα είναι ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο καθηγητής της ΑΕΣΘ κ. Δημήτριος Παπάζης, ο φιλόλογος και διδάκτωρ Βυζαντινής Φιλολογίας κ. Χαράλαμπος Στεργιούλης, η θεολόγος και διδάκτωρ Βυζαντινής Τέχνης του Α.Π.Θ. κ. Παρασκευή Παπαδημητρίου και ο Λαρισαίος ιατρός και ιστοριοδίφης κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου. Την όλη εκδήλωση θα συντονίσει ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Αχίλλιος.

Στον Άγιο Νικόλαο

Ακόμη θα πραγματοποιηθούν πλήθος θρησκευτικών εκδηλώσεων στον Ι.Ν.του Αγίου Νικολάου, επ’ ευκαιρία της εορτής των εν Λαρίση Αγίων. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σάββατο 5 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των τοπικών μας Αγίων και άφιξη της θαυματουργού εικόνος της Ύπεραγίας Θεοτόκου της Αρμενιωτίσσης, εις το προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Λαρίσης υπό του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και εν συνεχεία μέγας πανηγυρικός Εσπερινός. Κυριακή 6 Νοεμβρίου, ώρα 7:00 π.μ. - 11:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη εορτή της Συνάξεως των εν Λαρίση Αγίων. Κυριακή απόγευμα 6 Νοεμβρίου, ώρα 6:00 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός και Ακολουθία των Χαιρετισμών στην εορτή των εν Λαρίση Αγίων. Δεύτερα 7 Νοεμβρίου, πρωί Όρθρος και θεία Λειτουργία. Δευτέρα 7 Νοεμβρίου Απόγευμα ώρα 6:00 μ.μ. Ιερά παράκληση προς τιμή των εν Λαρίση Αγίων. Τρίτη 8 Νοεμβρίου, πρωί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, βράδυ (21:00) Ιερά Κατανυκτική Αγρυπνία. Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, πρωί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, απόγευμα 6:00 μ.μ. Ιερό Ευχέλαιο και αναχώρηση των Ιερών Λειψάνων και της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας.

Η εκκλησία τιμά

την γιορτή

των Αγίων Αναργύρων

Πανηγυρικά θα εορταστεί η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στην ενορία του Αγίου Αθανασίου Λαρίσης. Σήμερα Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στις 6:00 μ.μ. θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας. Αύριο Τρίτη 1η Νοεμβρίου στις 7:30π.μ. θα τελεστούν ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία ενώ την ίδια ημέρα το απόγευμα στις 6:00μ.μ θα τελεστούν ο μεθεόρτιος εσπερινός, η παράκληση στους Αγίους Αναργύρους και θα διαβαστεί το ύψωμα των Αγίων.

Αχίλλειο

Την εορτή των Αγίων Αναργύρων θα τιμήσει το Αχίλλειο Λάρισας στο ομώνυμο εξωκλήσι. Έτσι σήμερα Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στις 5:30 μ.μ. θα τελεσθεί εσπερινός και αρτοκλασία και την Τρίτη 1 Νοεμβρίου το πρωί θεία λειτουργία και αρτοκλασία.

Αγ. Ανάργυροι

Με λαμπρότητα θα γιορτασθεί η μνήμη των Αγίων και στο ομώνυμο χωριό του δήμου Κιλελέρ. Το απόγευμα (6μ.μ.) σήμερα θα τελεσθεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείο κήρυγμα. Ανήμερα της γιορτής, αύριο Τρίτη το πρωί (7:30-10:30) θα τελεστούν ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, η παράκληση στους Αγίους Αναργύρους και το ύψωμα των Αγίων και θα ακολουθήσει η περιφορά της θαυματουργού εικόνας των Αγίων στην πλατεία του χωριού.

Αμυγδαλέα

Την εορτή των Αγίων Αναργύρων θα τιμήσει και η Αμυγδαλέα Λαρίσης (στο δρόμο για Τρίκαλα) στο ομώνυμο ανακαινισμένο εξωκλήσι. Έτσι σήμερα Δευτέρα στις 5:00 μ.μ. θα τελεσθεί εσπερινός και αρτοκλασία και αύριο Τρίτη 1 Νοεμβρίου το πρωί θεία λειτουργία και το απόγευμα η παράκληση προς τους Αγίους Αναργύρους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass