ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Ε.

Έκλεισε για τον ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση Αγγέλας Βαγενά

* «Δόθηκαν εξηγήσεις και έγιναν συστάσεις» αναφέρεται σε λιτή ανακοίνωση * Ανοιχτό παραμένει το θέμα Μ. Ρίζου στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 15 Νοε 2016 10:19

Με ένα λιτό δελτίο τύπου, 100 μόλις λέξεων, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε χθες ότι το θέμα του μέλους της, Αγγέλας Βαγενά, θεωρείται λήξαν.

Η κ. Βαγενά είχε κληθεί το περασμένο Σάββατο στη συνεδρίαση της γραμματείας της Ν.Ε., προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για όσα καταλόγισε, εναντίον τόσο του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Νέστορα Αντωνίου, όσο και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, με συνέντευξή της στην «Ε», μετά την απομάκρυνσή της από τη θέση της υποδιοικήτριας της ΥΠΕ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής αναφέρονται τα εξής :

«Το Σάββατο 12-11-16 συνεδρίασε η γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στο πλαίσιο πρόσφατης απόφασης της Νομαρχιακής Επιτροπής για συζήτηση, παρουσία της Αγγέλας Βαγενά σχετικά με το θέμα της πρόσφατης συνέντευξης που έδωσε στον Τύπο.

Δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις, έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις και κοινά αποφασίστηκε ότι το συγκεκριμένο θέμα θεωρείται λήξαν.

Η δέσμευση για περισσότερο συντονισμό μεταξύ κόμματος και στελεχών, τα οποία δραστηριοποιούνται σε θέσεις ευθύνης είναι εκ των ων ουκ άνευ και από δω και στο εξής επιβάλλεται η μεγιστοποίηση της κομματικής ομοψυχίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα της κοινωνίας που δημιούργησε η κρίση».

Από την ανακοίνωση προκύπτει ότι η συζήτηση του περασμένου Σαββάτου δεν επεκτάθηκε στη στάση της Αγγέλας Βαγενά – με την ιδιότητα της δημοτικής συμβούλου – απέναντι στη δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων.

Καθίσταται παράλληλα σαφές ότι επιχειρείται η άρση της εσωστρέφειας στην οποία περιήλθε το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, μετά το 2ο Συνέδριο, ενόψει μάλιστα της έναρξης των διαδικασιών για την εκλογή νέας Νομαρχιακής Επιτροπής το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Κι αν το ζήτημα της Αγγέλας Βαγενά θεωρείται από τη Νομαρχιακή Επιτροπή λήξαν, δεν συμβαίνει το ίδιο με το έτερο μέλος του κόμματος, τον εκ Τυρνάβου προερχόμενο, Μάριο Ρίζο, ο οποίος είχε επίσης κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη σαββατιάτικη συνεδρίαση της γραμματείας.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο κ. Ρίζος ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη της δημοτικής αρχής του δημάρχου Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώση, παράταξης που τυγχάνει της στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ζήτημα παραμένει ανοιχτό καθώς ο κ. Ρίζος δεν προσήλθε στη συνεδρίαση του Σαββάτου, με αποτέλεσμα το θέμα του να μην συζητηθεί.

Στη συνεδρίαση παρέστη και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος των οργανώσεων Θεσσαλίας του κόμματος, Ζήσης Καπράνας.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass