ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Εκδηλώσεις τιμής για το Πολυτεχνείο

Δημοσίευση: 18 Νοε 2016 11:20

Με δύο συγκεντρώσεις κορυφώθηκαν χθες στα Φάρσαλα οι εκδηλώσεις για την 43η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στις 12 το μεσημέρι, η δημοτική αρχή Φαρσάλων, σύλλογοι, φορείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές των σχολείων της πόλης τίμησαν την 43η επέτειο με ομιλία της υπαλλήλου του Δήμου Φαρσάλων κ. Γεωργίας Κατσίκα, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: "Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί κορυφαία στιγμή της αντίστασης του ελληνικού λαού εναντίον της απεχθούς τυραννίας και η επέτειός της έχει καθιερωθεί στην κοινή συνείδηση να τιμάται κάθε χρόνο, ως σημείο αναφοράς του όλου αντιδικτατορικού αγώνα. Ήταν μια εξέγερση που, πέρα από την δραματικότητά της αυτή καθ' αυτή, αποτέλεσε σταθμό αποφασιστικό για την απομάκρυνση της οδυνηρής επτάχρονης δικτατορίας. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν η συμπυκνωμένη έκφραση του Πανελλήνιου πόθου για ελευθερία, Δημοκρατία, Λαϊκή Κυριαρχία. Αξίζει τιμή και δόξα σε αυτούς που αγωνίστηκαν για να ξαναέρθει στην πατρίδα μας το φως της ελευθερίας και της Δημοκρατίας".

Προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων από το Δήμο Φαρσάλων, το Εργατικό Κέντρο, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Εμπορικό Σύλλογο, την Αναγέννηση Φαρσάλων, το ΕΠΑΛ και το Λύκειο Φαρσάλων. Τέλος, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Φαρσάλων κ. Σπύρος Τσιάμπας και κ. Νίκος Τριανταφύλλου (ο δήμαρχος κ. Άρης Καραχάλιος απουσίαζε στο εξωτερικό), ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κων/νος Τύμπας, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Κων/νος Δερλός, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Δέσποινα Συροπούλου, η επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Μαρία Ίφου, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωπος της δημ. κοινότητας Φαρσάλων, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, του Εμπορικού Συλλόγου, του ΣΥΡΙΖΑ, της Αναγέννησης Φαρσάλων, εκπαιδευτικοί, μαθητές και αρκετός κόσμος.

Τους ήρωες του Πολυτεχνείου τίμησαν με διάφορες εκδηλώσεις τα σχολεία της πόλης και επαρχίας Φαρσάλων, όπου μαθητές απήγγειλαν ποιήματα, ερμήνευσαν τραγούδια και έγιναν ομιλίες σχετικά με την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη του 1973.

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Το απόγευμα στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου το Συνδικάτο Οικοδόμων και το ΠΑΜΕ τίμησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου με ομιλία του προέδρου του Συλλόγου κ. Απόστολου Αναγνώστου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: "Τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τιμούμε αγωνιστικά, αντιιμπεριαλιστικά την ηρωική εξέγερση του λαού και της νεολαίας εναντίον της Αμερικανοκίνητης Χούντας των συνταγματαρχών. Το Πολυτεχνείο Ζει. Δείχνει το δρόμο του αγώνα. Μας θέλει ανυπότακτους. Τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου συνεχίζοντας και εντείνοντας τους αγώνες σήμερα που η Χώρα μας βρίσκεται σε μεγάλη κρίση".

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων από το Συνδικάτο Οικοδόμων και το ΚΚΕ - ΚΝΕ.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")/ Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass