ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Πώς το θέατρο πολέμησε τη χούντα

* Αφιέρωμα στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Δημοσίευση: 18 Νοε 2016 12:33
Στιγμιότυπο από την παράσταση Στιγμιότυπο από την παράσταση

Ο Σύλλογος Γυναικών Τυρνάβου την Κυριακή 13- 11 πραγματοποίησε μια ενδιαφέρουσα και προσεγμένη επετειακή εκδήλωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης με μια σπονδυλωτή παράσταση βασισμένη στο θεατρικό έργο του Ι. Καμπανέλλη «Το Μεγάλο μας τσίρκο».

Παρουσιάστηκαν αφηγηματικά μέρη ενημερωτικά για το έργο, δραματοποίηση συγκεκριμένων σκηνών, χορευτικές παρεμβάσεις, ηχητικά και φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη το «Μεγάλο μας τσίρκο», ανέβηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 1973,με πρωταγωνιστές, την Τζένη Καρέζη και τον Κώστα Καζάκο. Συνδέθηκε με την εξέγερση του Πολυτεχνείου και θεωρήθηκε καλλιτεχνικό δρώμενο, σταθμός στη νεότερη ιστορία μας, καθώς απέδειξε πως το θέατρο, πολέμησε τη χούντα των συνταγματαρχών, απέβαλε τον φόβο, καλλιέργησε την ελπίδα και συνέβαλε στην αφύπνιση του λαού.

Αργότερα ο Ιάκωβος Καμπανέλης δήλωσε για το έργο του: «Το Μεγάλο μας Τσίρκο, έδινε την ευκαιρία στο κοινό που συγκεντρωνόταν στο θέατρο να εκδηλωθεί με σαφή στόχο. Πρόσφερε στον θεατή τη δυνατότητα να κάνει άμεσες συναρτήσεις με την πολιτική κατάσταση. Είχαμε δικτατορία. Ήταν ανάγκη να μαζεύουμε και να στρέφουμε εναντίον της όλες τις αρνήσεις. Ακόμα κι αυτές που μπορούσε να κινητοποιήσει κανείς με τα γέλια και τα χειροκροτήματα σε μια θεατρική παράσταση».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)/ Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass