ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Απεργία – φραγμός στη διάλυση της Δημόσιας Διοίκησης

Δημοσίευση: 22 Νοε 2016 12:10

«Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει χρέος να συνδράμει για την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία της μεθαυριανής απεργίας, ώστε αυτή να καταστεί καταλύτης για την ανατροπή των ακολουθούμενων μνημονιακών πολιτικών και την ακύρωση των προωθούμενων σχεδίων της κυβέρνησης», τόνισε χθες από τη Λάρισα ο γενικός γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Βασίλης Παληγιάννης, μιλώντας στα διοικητικά συμβούλια των πρωτοβάθμιων σωματείων του τοπικού Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

Ο κ. Παληγιάννης, επικεφαλής κλιμακίου της ΑΔΕΔΥ, πρόκειται σήμερα να περιοδεύσει σε εργασιακούς χώρους, προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους για την 24ωρη πανελλαδική απεργία των δημοσίων υπαλλήλων που ορίστηκε για τις 24 Νοεμβρίου.

Μιλώντας στην «Ε», ο κ. Παληγιάννης τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις σε ένα θολό, ρευστό και αβέβαιο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον. Τα έξι χρόνια μνημονιακών που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση και μάλιστα με σκληρότερο τρόπο, προκάλεσε οικονομική εξαθλίωση, κατάργηση ιστορικών κατακτήσεων, υποβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, ταπείνωση και ανησυχία των εργαζομένων για το αύριο. Τα πάντα καταρρέουν καθώς η ελπίδα έχει μετατραπεί σε απογοήτευση».

Το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ υπογράμμισε ότι «η δημόσια διοίκηση διαλύεται. Τέλη Νοεμβρίου και υπάρχουν σχολεία χωρίς το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό και σε ορισμένα θα φτάσουν τα Χριστούγεννα για να προσληφθεί. Δεν είναι δυνατόν το εκπαιδευτικό σύστημα να στηρίζεται στους αναπληρωτές».

Αναφερόμενος στον χώρο της Υγείας, ο κ. Παληγιάννης τόνισε ότι «τα νοσοκομεία λειτουργούν χωρίς το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς φάρμακα και με μηχανήματα ξεπερασμένης τεχνολογίας, ενώ 155 κρεβάτια παραμένουν κλειστά στις ΜΕΘ όλης της χώρας. Σήμερα εύχεται κανείς να μην αρρωστήσει!».

«Επικρατεί παντού ένα χάος», σημείωσε ο Βασίλης Παληγιάννης. «Ακούμε μεταρρύθμιση και εννοούμε το γδύσιμο του άδειου πορτοφολιού μας. Η κυβέρνηση αερολογεί, ψευδολογεί και θριαμβολογεί, έχοντας αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη, με αποκορύφωμα τον κ. Κατρούγκαλο».

Ο κ. Παληγιάννης κάλεσε τους συναδέλφους του να μην συμβιβαστούν με τη φτώχεια και την εξαθλίωση και να διεκδικήσουν να μπει τέρμα στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών.

ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Εν τω μεταξύ, χθες έγινε γνωστό ότι στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, μεθαύριο Πέμπτη, θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, εκτός από τη συγκέντρωση του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου, θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ Δημόσιου Τομέα Λάρισας, επίσης στις 10.30, αλλά στην Κεντρική πλατεία.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass