ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ

Ένταση στο Δημαρχείο για τις καθαρίστριες

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2016 10:20

Ένταση δημιουργήθηκε χθες στο Δημαρχείο Λάρισας, στο περιθώριο συνάντησης του Σωματείου Καθαριστών – Καθαριστριών με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Σούλτη.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων της πόλης ολοκλήρωσαν χθες την 48ωρη απεργία που αποφάσισαν σε πρόσφατη γενική τους συνέλευση, ζητώντας την ανάκληση των μειώσεων που υπέστησαν στους μισθούς τους.

Η αντιπαράθεση προκλήθηκε όταν ο πρόεδρος του σωματείου Χρήστος Καλούσης έκανε λόγο για παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής στον τρόπο λειτουργίας του σωματείου, κατηγορώντας τους δημοτικούς συμβούλους Θωμά Δαούλα και Αλέκο Μπατζανούλη, για να λάβει την απάντηση ότι δεν μπορεί να κατηγορεί συλλήβδην τη δημοτική αρχή.

Στη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Πάρις Λιόλιος.

Οι εργαζόμενοι επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον κ. Σούλτη με κυρίαρχα την ανάκληση των μειώσεων μισθών στον Δήμο Λαρισαίων, να μην γίνουν μειώσεις μισθών στους υπόλοιπους Δήμους του νομού, να επανέλθουν οι μισθοί σε όσους εργαζόμενους υπέστησαν περικοπές τα προηγούμενα χρόνια και αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Σε δελτίο Τύπου που δόθηκε αργότερα χθες στη δημοσιότητα, το σωματείο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «τονίσαμε στον κ. Σούλτη ότι οι περικοπές των μισθών αποτελούν βάση ενός σχεδιασμού που στόχο έχει να μειώνονται οι μισθοί για να αυξάνονται οι προσλήψεις.

Του θυμίσαμε μάλιστα ότι τις πρακτικές της προηγούμενης δημοτικής αρχής ενστερνίστηκε και η νέα – κατά τα άλλα «αριστερή» - δημοτική αρχή. Έτσι το Σεπτέμβριο του 2015 επιχείρησε να μειώσει κατά 70% τους μισθούς για να κάνει προσλήψεις, στήνοντας σκηνικό ανθρωποφαγίας ανάμεσα σε εργαζόμενους και ανέργους προς «άγραν ψήφων» ενόψει και των βουλευτικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ό,τι δεν κατάφερε τότε η δημοτική αρχή, η πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή προσπαθεί να το «περάσει» σήμερα. Επίσης ζητήσαμε να σταματήσουν οι θρασύτατες παρεμβάσεις των στελεχών της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λαρισαίων στη λειτουργία της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής μας οργάνωσης.

Η δημοτική αρχή επιχειρεί μια άνευ προηγουμένου παρέμβαση στη λειτουργία του πρωτοβάθμιου σωματείου. Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Α. Μπατζανούλης, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του εργοδότη, κάλεσε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και τους συνέστησε να υπογράψουν δήλωση αποκήρυξης του πρωτοβάθμιου σωματείου. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ζητήσει από όσους εργαζόμενους ψήφισαν στο σωματείο να σηκώσουν το χέρι για να διαπιστώσει ποιοι εργαζόμενοι οργανώνονται στο ταξικό τους σωματείο.

Ο κ. Σούλτης με περίσσια θρασύτητα όχι μόνο δεν πήρε θέση για να καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα, προσπάθησε μάλιστα να αποπροσανατολίσει λέγοντας ότι άλλο τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και άλλο πράγμα η Δημοτική Αρχή. Με επιθετικό και προκλητικό ύφος επιτίθονταν διαρκώς στο Δ.Σ. υπερασπιζόμενος τις πρακτικές των παρεμβάσεων στη λειτουργία των σωματείων, λέγοντας χαρακτηριστικά για τον πρόεδρο του σωματείου: «ψηφίστε τον………», αποδεικνύοντας ότι οι παρεμβάσεις των κυρίων Δαούλα και Μπατζανούλη εκφράζουν συνολικά τη δημοτική αρχή.

Οι εργαζόμενοι του απάντησαν ότι δεν θα καθορίσει ο κ. Σούλτης ποιον θα ψηφίζουν στα σωματεία και πώς θα συνδικαλίζονται.

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην έκτακτη συνέλευση του σωματείου την Κυριακή 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, για να αποφασίσουμε την παραπέρα πορεία και μορφή του αγώνα μετά από την 48ωρη απεργία».

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass