Κερδισμένη η ΝΔ στις εκλογές του Ο.Ε. Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2016 21:39

Η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων & Συνεργαζόμενοι (ΔΗ.ΚΙ.Ο-Σ), ήταν η μεγάλη νικήτρια των σημερινών εκλογών για τη νέα διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας.

Η παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία κατάφερε να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό της, συγκριτικά με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2013 και είναι κοντά να εξασφαλίσει τις τρείς από τις επτά έδρες του νέου διοικητικού συμβουλίου, έναντι δύο που κατείχε, προκαλώντας σημαντικές ανακατατάξεις…

Αυξημένα εκλογικά ποσοστά είχε και η Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων ( η πρώην ΠΑΣΚΟ που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) χωρίς ωστόσο η δυναμική της να μετουσιωθεί και σε αριθμό εδρών. Δύο είχε και με δύο θα μείνει στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Κερδισμένη και η Π.Ο.Φ.Ε.Ε., η παράταξη των Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων-Επαγγελματιών που κατάφεραν να μπουν στη διοίκηση του επιστημονικού φορέα με μία έδρα. Την έδρα της κράτησε και η Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων (ΑΚΙΟΕ), αν και φέτος κοιτούσε ψηλότερα μιας και τη δεύτερη έδρα στις προηγούμενες εκλογές την είχε χάσει για μία ψήφο. Μεγάλες χαμένες της εκλογικής αναμέτρησης, που είχε μεγαλύτερη συμμετοχή συγκριτικά με το 2013, σε μια εποχή μάλιστα που τα άτομα απομακρύνονται από τις συλλογικές και συνδικαλιστικές διαδικασίες, ήταν οι παρατάξεις της Συνεργασίας Αριστερών Οικονομολόγων (ΣΥΝ.ΑΡ.Ο) που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης (Δ.Π.Κ.) που πρόσκειται στο ΚΚΕ, οι οποίες έχασαν την έδρα, που είχε η καθεμιά τους, στη διοίκηση. Εν ολίγοις οι δύο αυτές παρατάξεις θα μείνουν για την επόμενη τριετία χωρίς εκπροσώπηση στο Οικονομικό Επιμελητήριο Θεσσαλίας.OIKONOMIKO8

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, καθώς η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων, τόσο για την τοπική διοίκηση όσο και για την Συνέλευση των Αντιπροσώπων, στις τέσσερις Θεσσαλικές πόλεις συνεχίζεται η ΔΗΚΙΟ εξασφαλίζει ένα ποσοστό πάνω από 35% στέλνοντας στη νέα διοίκηση κατά σειρά προτίμησης τους Γιώργο Χρηστάκη (από το Βόλο), τον Ηλία Κοτσιμπογεώργο (Λαρισα) και Ευάγγελο Αναγνωστόπουλο (Λάρισα), η ΠΔΣΟ με τους Αιμίλιο Νταγιάννη (Λάρσα) και Βασ. Πιτσίλκα (Λάρισα) να προηγούνται σε ψήφους, ενώ ο Χρόνης Ισαακίδης (Λάρισα) από την ΑΚΙΟΕ και ο Νικόλαος Κίσσας (Λάρισα) από την ΠΟΦΕΕ θα συνθέτουν το νέο προεδρείο του επιστημονικού φορέα στη Θεσσαλία.

*Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass