Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟ ΤΟΝ ΠΗΓΕ ΣΤΑ 2.818 ΜΕΤΡΑ

Λαρισαίος στις «κορυφές στον αέρα»

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2016 13:39

Στα 2.818 μέτρα, στη θέση Άγιος Αντώνιος στον Όλυμπο, εκατό μέτρα κάτω από την κορυφή του Μύτικα και ο Λαρισαίος ραδιοερασιτέχνης Αλέξανδρος Βόντας, μέσα στο χιονισμένο τοπίο και με θερμοκρασία υπό το μηδέν, εκπέμπει: «Sierra Victor 4… Με ακούει κανείς;».

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, έχει δημιουργήσει έναν αυτοσχέδιο πομπό με φορητή μπαταρία και με τα μπαστούνια ορειβασίας, περιμένοντας ανταπόκριση στο σήμα του.

Ραδιοερασιτέχνες απ' όλη την Ελλάδα, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν «στον αέρα», τον άκουσαν και ανταποκρίθηκαν, επιβεβαιώνοντας την ταυτότητά του και αναγνώρισαν τη θέση του, στοιχεία απαραίτητα για την κατάκτηση βαθμών στον διαγωνισμό «SOTA» (Summits on the air), «Κορυφές στον αέρα», στον οποίο ο Αλέξανδρος συμμετείχε και απευθύνεται στην παγκόσμια κοινότητα των ραδιοερασιτεχνών.

Μάλιστα επέλεξε μια κορυφή με τη μέγιστη κατηγορία βαθμού (10) και δοκίμασε…

Θέληση, πάθος, ικανότητα αυτοσχεδιασμού και κυρίως αγάπη για τον ραδιοερασιτεχνισμό, και την ενασχόληση με την τεχνική των ραδιοεπικοινωνιών, χρειάζεται αναμφίβολα να έχει κάποιος για να σηκωθεί από τις 5 το πρωί, να κάνει πεζοπορία ώρες κουβαλώντας τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό, και να φτάσει λίγο πριν την κορυφή του Ολύμπου για να μιλήσει στον αέρα!

«Ικανοποίηση…» μας είπε είναι το συναίσθημα που τον αντάμειψε για την πολύωρη διαδρομή του, μέσα στην ηρεμία του άγριου τοπίου.

Ο Αλέξανδρος είναι ένα από τα μέλη του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Λάρισας, με μεγάλη αγάπη παράλληλα, για την ορειβασία.

Έτσι ο διαγωνισμός «κορυφές στον αέρα» ήταν πρόκληση γι’ αυτόν, άσχετα αν θα κερδίσει κάποιο βραβείο, όπως μας είπε, ή όχι.

Σημασία έχει το ταξίδι… Και ο Αλέξανδρος το απόλαυσε και το μοιράστηκε με ραδιοερασιτέχνες από τη Θεσσαλονίκη, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, από τη λίμνη Πλαστήρα, από την Κοζάνη και τη Λάρισα.

Για τις κορυφές, απ’ όπου θα εκπέμψουν οι ραδιοερασιτέχνες, όπως μας ενημερώνει ο ίδιος, απαιτούνται προϋποθέσεις και συγκεκριμένα: «Τα άτομα να είναι μέλη συλλόγων ραδιοερασιτεχνών, να δηλώνουν από πριν ποια μέρα, ποια ώρα, πού (σε ποια κορυφή) θα εκπέμψουν το σήμα τους και σε ποια συχνότητα. Θα πρέπει η κορυφή απ’ όπου θα εκπέμψουν να μην έχει ρεύμα να φτάσουν σ΄ αυτή περπατώντας…» και γενικά να δοκιμαστεί η ικανότητα να χειριστούν τον τεχνικό εξοπλισμό τους, οι αντοχές τους και τελικά το πάθος τους και η αγάπη τους για τον ραδιοερασιτεχνισμό …μέχρι σε ποια κορυφή μπορεί να τους φτάσει!

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass