Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Δεν θέλουμε χορηγίες, αλλά τον πλούτο που παράγουμε

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2016 9:00

«Τι συμβαίνει και οι μεγάλοι πολυεθνικοί κολοσσοί γίνονται με κάθε ευκαιρία «ευγενικοί χορηγοί» της Περιφέρειας Θεσσαλίας;

Μετά τη χορηγία της Philip Morris που επισφραγίστηκε από την πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου στις 28/07/2015, η 3Ε ή αλλιώς η Coca Cola, χρηματοδοτεί το «Marketing plan» του προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το 2017, μέσω του προγράμματος «Σύμπραξη τουρισμού για τη Θεσσαλία».

Τα παραπάνω καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της η παράταξη «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή», με αφορμή τα όσα συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ σημειώνει ότι «εκτός από την πολυεθνική εταιρία, στο πρόγραμμα συμμετέχουν η Marketing Greece, ο Σ.Ε.Τ.Ε. (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) και η Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφει ο Στάθης Ντούρος «ποιοι είναι οι πολυεθνικοί κολοσσοί με τους οποίους συνεργάζεται με περίσσια χαρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας; Η Philip Morris είναι εκείνη που απέλυσε πριν λίγες ημέρες μηχανικό που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας. Η 3Ε είναι η εταιρία που ενώ καταγράφει κέρδη 1 εκατομμυρίου το μήνα, σε διάστημα ελάχιστων χρόνων έκλεισε τα εργοστάσια της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης και τον περασμένο Νοέμβρη έκλεισε και εκείνο του Βόλου, διευρύνοντας τον μακρύ κατάλογο των ανθρώπων που τους στέρησε το δικαίωμα στην εργασία. Συγκεκριμένα το «τουριστικό προϊόν» που η 3Ε «πασχίζει» να διαφημίσει είναι ένα προϊόν άγριας εκμετάλλευσης χιλιάδων εποχιακών ή μόνιμων υπαλλήλων του τουρισμού, του επισιτισμού, της ναυτιλίας και όλων των συναφών κλάδων, που το ιδιοποιείται με τον πλέον καταχρηστικό τρόπο μια μικρή ομάδα επιχειρηματιών. Σε αυτό το αλισβερίσι, το τοπικό κράτος της Περιφέρειας Θεσσαλίας παίζει ουσιαστικά το ρόλο του «στρατηγού» για τον καθορισμό των όρων εκμετάλλευσης. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο αντιλαμβάνεται και τα πολυεθνικά μεγαθήρια, ως δομικά συμπληρώματα στο έργο που επιτελεί. Εμείς δε θέλουμε ούτε χορηγίες ούτε φιλανθρωπίες. Θέλουμε και διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε. Δεν υπάρχει καμία κοινή στρατηγική για κανέναν κλάδο της οικονομίας για έναν πολύ απλό λόγο. Εμείς θέλουμε να ζήσουμε. Εκείνοι θέλουν να βρουν τρόπους να κλέβουν περισσότερο την εργασία μας. Ο εχθρός είναι εδώ, είναι δίπλα μας και έχει ονόματα φημισμένων εταιριών. Δεν χρειάζεται να τους προσκυνάς, αλλά να τους πολεμάς!»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass