ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ 2η ΧΡΟΝΙΑ

Το Λύκειο Φαλάνης στους Νέους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Δημοσίευση: 25 Δεκ 2016 12:10

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Γενικό Λύκειο Φαλάνης πήρε μέρος στην Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος η οποία πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Παιδείας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με έδρα τη Θεσσαλονίκη και μέλος ενός πανευρωπαϊκού δικτύου, με στόχο γενικότερο την προώθηση της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση. Δηλαδή στόχος της διοργάνωσης είναι η γνωριμία των νέων με τα ευρωπαϊκά ζητήματα καθώς επίσης και η διεξαγωγή διαλόγου πάνω σ΄ αυτά σ’ ένα περιβάλλον στο οποίο οι νέοι μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους.

Οι Εθνικές Συνδιασκέψεις Επιλογής Ε.Κ.Ν.Ε. αποτελούν προσομοιώσεις των διαδικασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων και διαρθρώνονται με βάση τους κανόνες του ίδιου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πέρυσι, στις εργασίες της 32ης Συνδιάσκεψης πήραν μέρος οι μαθήτριες της Β΄ τάξης Καρυώτη Ευαγγελία και Μόκα Δήμητρα, ενώ συνοδός καθηγήτρια ήταν η κ.Ταμπαξή Ασπασία.

Φέτος πραγματοποιήθηκε η 34η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, από τις 16 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2016. Ήταν μια μοναδική τετραήμερη εκδήλωση-δράση που συγκέντρωσε περίπου 200 νέους, ηλικίας 15-25 ετών, από την Ευρώπη και από τη Βόρεια Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στη Βόρειο Ελλάδα συμμετείχαν σ’ αυτή 130 μαθητές και οι συνοδοί τους από σχολικές μονάδες της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Το ΓΕΛ Φαλάνης εκπροσώπησαν οι μαθητές της Β’ τάξης, Ζέρβας Χρήστος και Ταχίκα Ελένη. Συνοδός και συντονίστρια καθηγήτρια για 2η συνεχόμενη χρονιά ήταν η κ. Ασπασία Ταμπαξή-Παπαδόντα η οποία κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία της προετοιμασίας και της συμμετοχής των μαθητών.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνδιάσκεψης οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες των 8-10 ατόμων προετοιμάζονται μέσω συζητήσεων και διαφόρων δράσεων να επιδώσουν ένα ψήφισμα για το θέμα που έχουν επιλέξει να δουλέψουν. Το ψήφισμα επιδίδεται την τελευταία μέρα της Συνδιάσκεψης μέσω μιας προσομοίωσης της διαδικασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου οι μαθητές παίρνοντας τον λόγο αναπτύσσουν επιχειρήματα για να το υπερασπιστούν έναντι των επιχειρημάτων των άλλων ομάδων.

Το καλύτερο ψήφισμα θα παρουσιαστεί στην Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Νορβηγία την άνοιξη του 2017. Η Συνδιάσκεψη αυτή αποτελεί για τους μαθητές μια άτυπη μορφή μάθησης της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με έμφαση στην ιδιότητα του Ευρωπαίου Πολίτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass