ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΔΕΥΑΛ ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Νέο δίκτυο ύδρευσης σε Αμπελόκηπους και Ιπποκράτη

* Χθες δημοπρατήθηκε το έργο και για τη συνοικία του Αγ. Γεωργίου – «Το 2019 η μισή Λάρισα θα έχει νέο δίκτυο ύδρευσης» τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Θεόδ. Καφφές

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2016 15:23
Από την υπογραφή των συμβάσεων χθες στη ΔΕΥΑΛ Από την υπογραφή των συμβάσεων χθες στη ΔΕΥΑΛ

Δύο ακόμη συνοικίες της Λάρισας θα αποκτήσουν νέο δίκτυο ύδρευσης μετά την υπογραφή, χθες, των συμβάσεων μεταξύ της ΔΕΥΑΛ και της αναδόχου εταιρίας.

Δύο σημαντικά έργα, από πόρους της ΔΕΥΑΛ, καθώς θα συμβάλουν στη σωστή διαχείριση του νερού με περιορισμό και έλεγχο των απωλειών, όπως και στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ενώ με την ολοκλήρωση των έργων, θα ασφαλτοστρωθούν οι δρόμοι αλλάζοντας ριζικά τη σημερινή απαράδεκτη του συνοικιακού οδικού δικτύου.

Έτσι, από τα τέλη του ερχόμενου Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν τα έργα για την αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης σε ολόκληρη τη συνοικία των Αμπελοκήπων (Ταμπάκικα) όπως και στη συνοικία του Ιπποκράτη, όπου θα ξεκινήσει η πρώτη φάση των έργων.

Χθες δημοπρατήθηκε και το αντίστοιχο έργο για τη συνοικία του Αγίου Γεωργίου ενώ μέσα στο 2017 θα ολοκληρωθούν οι μελέτες και θα δημοπρατηθούν τα έργα αντικατάστασης των δικτύων στα υπόλοιπα τμήματα των συνοικιών Αγ. Σαράντα, Χαραυγής και Ιπποκράτη.

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ, μέχρι σήμερα, που υλοποιούνται με πόρους της ΔΕΥΑΛ και, τον αντιπρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Θεόδ. Καφφέ να σημειώνει στην «Ε» ότι «μετά το μεγάλο έργο της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού» βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη «το μεγαλύτερο έργο, αυτό της αντικατάστασης του παλαιού δικτύου ύδρευσης με νέο».

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Αναλυτικότερα, από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Θ. Καφφέ και τον εκπρόσωπο της εταιρίας «ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ ΑΤΕ», Σ. Ματθαίου, υπογράφηκαν χθες οι συμβάσεις για την κατασκευή των έργων «Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης Αμπελοκήπων» (προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ) και, «Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης Ιπποκράτη (Α’ φάση)» (προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ), παρουσία του αντιδημάρχου Πρασίνου και μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ Γ. Ζαούτσου, του γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΛ Απ. Μπαλογιάννη και της διευθύντριας της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΛ, Άννας Ζαχίδου.

Αναφερόμενη στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, η κ. Ζαχίδου διευκρίνισε στην «Ε», πως «τα έργα αφορούν την αντικατάσταση των παλαιών αγωγών ύδρευσης στη συνοικία Αμπελόκηπων και σε τμήμα της συνοικίας Ιπποκράτη με αγωγούς από πολυαιθυλένιο τρίτης γενιάς διατομών Φ90, Φ110 και Φ160 16atm .

Τμήματα δικτύου, διατομών Φ250 και Φ300, θα κατασκευαστούν από ελατό χυτοσίδηρο. Επίσης όπου απαιτείται λόγω εμποδίων, για την ομαλή διέλευση του αγωγού, θα τοποθετηθεί χαλυβδοσωλήνας με εξωτερική μόνωση με λιθανθρακόπισσα και φύλλα πολυαιθυλενίου και εσωτερική μόνωση με εποξειδική ρητίνη.

Για τον έλεγχο και τη σωστή λειτουργία των δικτύων θα τοποθετηθούν δικλείδες συρταρωτές ελαστικής έμφραξης, ονομαστικής πίεσης 16 atm. Το συνολικό μήκος των δικτύων ύδρευσης που θα αντικατασταθούν είναι 6.400μ στη συνοικία των Αμπελόκηπων και 5.530μ. στη συνοικία του Ιπποκράτη. Ταυτόχρονα θα κατασκευαστούν νέες παροχές ύδρευσης με αγωγούς από πολυαιθυλένιο, διατομής Φ50 στα νέα δίκτυα.

Με την ολοκλήρωση της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης, θα ανακατασκευαστεί το οδόστρωμα σε όλο το πλάτος. Οι εργασίες κατασκευής των έργων θα ξεκινήσουν τέλος Ιανουαρίου 2017 και χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους».

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

Σε ό,τι αφορά στην Α’ φάση των έργων στη συνοικία του Ιπποκράτη, διευκρινίζεται πως θα αντικατασταθούν οι αγωγοί ύδρευσης τμήματος μεταξύ των οδών Σανδράκη, Μανουσάκη, Ηρακλείτου και Δωροθέου.

ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Χθες επίσης δημοπρατήθηκε και το έργο «Αντικατάσταση Αγωγών Ύδρευσης Συνοικίας Αγίου Γεωργίου», ένα επίσης μεγάλο έργο καθώς ο προϋπολογισμός του ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ (3.115.000 €, χωρίς ΦΠΑ). Έργο που αφορά στην αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης συνολικού μήκους 14.040 μ..

ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα έργα της ΔΕΥΑΛ ολοκληρώνονται σε τμήματα των συνοικιών Αγ. Σαράντα και Χαραυγής. Με απόφαση της ΔΕΥΑΛ, σε μεγαλύτερες συνοικίες τα έργα αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης χωρίζονται σε δύο φάσεις, προκειμένου να μην διαταραχθεί περισσότερο η καθημερινότητα των συμπολιτών.

Έτσι εντός του 2017 θα ολοκληρωθούν οι μελέτες και θα δημοπρατηθούν τα έργα αντικατάστασης των δικτύων στα υπόλοιπα τμήματα (Β’ φάση) των συνοικιών Αγ. Σαράντα, Χαραυγής και Ιπποκράτη.

Επίσης συνεχίζονται οι εργασίες για την αντικατάσταση των αγωγών στις οδούς Θεοφράστου, Φαρσάλων και Βόλου και στο υπόλοιπο τμήμα της συνοικίας του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Κατά τα στελέχη της ΔΕΥΑΛ, σε οδούς με μεγάλη κυκλοφορία όπως οι οδοί Φαρσάλων και Βόλου, η διαδικασία έγκρισης των μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας δημιουργεί «σημαντικό πρόβλημα», αφού στην πραγματικότητα καθυστερεί η πορεία εκτέλεσης των έργων.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ

Με αφορμή τη χθεσινή εξέλιξη, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Θεόδ. Καφφές τόνισε στην «Ε» ότι «μετά το μεγάλο έργο της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού για το οποίο η Λάρισα είναι υπερήφανη καθώς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, το μεγαλύτερο έργο κατά τη γνώμη μου είναι αυτό της αντικατάστασης του παλαιού δικτύου ύδρευσης με νέο.

Έργο το οποίο είναι μάλιστα αυτοχρημαδοτούμενο. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί ή ολοκληρώνεται αντίστοιχο έργο στις συνοικίες Αγ. Σαράντα και Χαραυγής καθώς και στον οικισμό του Κουλουρίου. Είναι επίσης σε εξέλιξη τα έργα στη συνοικία του Σταθμού και στις οδούς, Βόλου και Φαρσάλων.

Υπογράψαμε τις συμβάσεις για τις συνοικίες του Ιπποκράτη και των Αμπελοκήπων ενώ παράλληλα έγινε ο διαγωνισμός για το αντίστοιχο έργο στη συνοικία του Αγ. Γεωργίου».

Με τον κ. Καφφέ να υπογραμμίζει πως «ο συνολικός προϋπολογισμός αυτών των έργων ανέρχεται στα 16 εκατ. ευρώ ενώ έπεται και συνέχεια. Καθώς το 2017 και το 2018 θα πραγματοποιηθούν και άλλοι διαγωνισμοί έτσι ώστε το 2019, περιοχές περισσότερες από τη μισή Λάρισα, να έχουν νέο δίκτυο ύδρευσης. Εξέλιξη που σημαίνει περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του νερού, μείωση των απωλειών αλλά και του κόστους, λόγω της μείωσης των βλαβών» καταλήγει ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass