Αφήνοντας το 2016 στην Ελασσόνα

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2017 14:23

Είναι μια σύντομη περιπλάνηση στην πόλη της Ελασσόνας, στην αγορά, στο κέντρο, στα «στέκια», λίγες ώρες πριν φύγει το 2016. Μάλλον το τελευταίο ρεπορτάζ της χρονιάς που μας αφήνει. Μία γρήγορη καταγραφή, τελευταίες ώρες της χρονιάς στην Ελασσόνα.

Με ουρές πολλών ωρών και απίστευτο συνωστισμό στις Τράπεζες και στο Ταχυδρομείο για πληρωμές, για άμεσες υποχρεώσεις, για χρήματα που φεύγουν από τις τσέπες του κόσμου. Βέβαια, αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελασσόνα. Το ίδιο «σκηνικό» σε όλη τη χώρα.

Κίνηση περιορισμένη στην αγορά της πόλης (αναλογιζόμενοι πως είναι περίοδος γιορτών), με τον κόσμο να φροντίζει κυρίως για τα τελευταία μικρά η μεγάλα δώρα σε αγαπημένα πρόσωπα και σε φίλους.

Με επαγγελματίες και εμπόρους προβληματισμένους και θορυβημένους για τους χαμηλούς «τζίρους»…γιορτινές μέρες. Με κόσμο που μπαινοβγαίνει σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ, για να αγοράσει λίγη ελπίδα, απ΄ ότι απέμεινε, για να «ποντάρει» στη «θεά Τύχη», αλλά και με λαχεία όλων των ειδών…εξαφανισμένα!

Με νέους, φοιτητές, επισκέπτες των γιορτών, να έχουν «στρατοπεδεύσει» στα «στέκια» της πόλης για καφέ και πολλή κουβέντα. Με συνταξιούχους να μην κρύβουν τις αγωνίες τους για…το τι τους ξημερώνει τη νέα χρονιά.

Με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, που κρατούν αρκετές μέρες, και δεν λένε να υποχωρήσουν, «ανάβοντας φωτιές» στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Αλλά και το βράδυ, η Ελασσόνα, μία πόλη όμορφη, φωταγωγημένη, ντυμένη με το γιορτινό της «κουστούμι», που σίγουρα φτιάχνει λίγο τη διάθεση του κόσμου (ντόπιων και διερχομένων).

Είδαμε, περαστικούς και επισκέπτες να φωτογραφίζονται στο χριστουγεννιάτικο δέντρο της κεντρικής πλατείας, αλλά και στο «φρέσκο» Καραβάκι της πλατείας Λαού (δίπλα από το Πνευματικό Κέντρο), που «γοητεύει». Και όλα αυτά με «φόντο» το μοναστήρι της Παναγίας Ολυμπιώτισσας και το επιβλητικό μεγάλο φωτεινό αστέρι που «στέκει» δίπλα του, και που φαίνεται από μακριά.

Μένουμε στις τελευταίες «ζωντανές» όμορφες εικόνες, που φέρνουν λίγη αισιοδοξία, λίγο χαμόγελο και ελπίδα για καλύτερες μέρες. Αυτές οι μέρες ίσως και να αργήσουν, ίσως και νάναι πολύ κοντά. Ποιος ξέρει;

Ελπίδες και ευχές για ένα 2017, με υγεία, για χρονιά πιο καλή απ΄ αυτή που φεύγει, για όλους μας.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») / του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass