ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΧΑΡΙΤΩΝΑ ΣΤΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ

Επίκαιρα μηνύματα την Πρωτοχρονιά

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2017 13:35

«Αγάπη, ομόνοια, ελπίδα, ειρήνη, λιγότεροι πόλεμοι, όχι τρομοκρατία για το 2017!».

Αυτά ευχήθηκε και υπογράμμισε με νόημα, ανάμεσα στα άλλα, στέλνοντας ηχηρά επίκαιρα μηνύματα ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων στην καθιερωμένη επίσημη και λαμπρή πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία για την 1η του Νέου Έτους, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, και συλλειτούργησαν ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος και ο διάκονος π. Παΐσιος Μπίσμπας, ενώ τις παρακολούθησαν οι αρχές και πολύς κόσμος.

Ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων, με αφορμή την έλευση του Νέου Χρόνου, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, έστειλε το δικά του μηνύματα:

«Το Νέο Έτος είναι ευκαιρία για αναθεώρηση, να δούμε καλύτερα τον εαυτό μας, να δούμε τις ελλείψεις και τις αδυναμίες. Ο καθένας μας γνωρίζει τι πρέπει να κάνει. Είναι ευκαιρία να σκεφτούμε, να αναθεωρήσουμε και να βελτιώσουμε την ζωή μας. Όλα είναι αριθμοί. Ο χρόνος δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει η αιωνιότητα. Ο άνθρωπος χώρισε τις περιόδους για να μπορεί να εξυπηρετείται. Θέλουμε υγεία πνευματική και υγεία σωματική. Θέλουμε να έχουμε πάνω από όλα υγεία, υγεία της ψυχής. Ευχόμεθα το 2017 να είναι ένα έτος χωρίς πειρασμούς, με λιγότερους πολέμους, χωρίς τρομοκρατία. Με περισσότερη αγάπη, με ενότητα και ομόνοια στους ανθρώπους. Με ειρήνη και ασφάλεια, από διαφόρους που επιβουλεύονται τα γεωγραφικά όρια της χώρας μας. Θέλουμε ειρήνη, που ξεκινάει πρώτα από εμάς τους ίδιους και στη συνέχεια μεταφέρεται στις οικογένειες μας, στην κοινωνία, στην πολιτεία. Να μην ξεχνούμε να ελπίζουμε και να αισιοδοξούμε. Βέβαια, καλές είναι οι ευχές αλλά χρειάζεται διαρκής εργασία και φροντίδα από όλους μας».

Λίγο πριν, ο κ. Χαρίτων, πλαισιωμένος από τους κληρικούς, ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα του Μητροπολιτικού Ναού, τηρώντας το έθιμο.

Μετά τη Δοξολογία, «άνοιξαν οι πόρτες» στο Μητροπολιτικό Μέγαρο και συνεχίζοντας το έθιμο του προκατόχου του μακαριστού μητροπολίτη Ελασσώνος κυρού Βασιλείου(…είχε τα ονομαστήριά του την πρώτη μέρα του χρόνου), ο κ. Χαρίτων δέχθηκε ευχές για το Νέο Έτος από τις αρχές και τον κόσμο, ως ένα ευλαβικό «μνημόσυνο» του μακαριστού μητροπολίτη κυρού Βασιλείου.

Ευχάριστη έκπληξη, η επίσκεψη της χορωδίας των γυναικών του Φιλοπτώχου Αγίου Σπυρίδωνος, που, υπό τη διεύθυνση του πρωτοπρεσβυτέρου π. Αλεξάνδρου Ρουμπιέ, έψαλε τα κάλαντα και επίκαιρους ύμνους.

Στις εφετινές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς παρευρέθηκαν:

O δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, ο αντιδήμαρχος κ. Αναστ. Γκατζιούρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ευφροσύνη Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Αλεξάνδρα Τσιαντέ, Ανέστ. Σερετίδης, Ι. Νάνος, ο πρ. δήμαρχος – δημ. σύμβουλος κ. Γ. Πασχόπουλος, οι πρ. βουλευτές κ.κ. Ι. Παπαδημόπουλος και Ελευθ. Κυριακού, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας κ. Πέτρος Μουταφίδης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Ελασσόνας κ. Δημ. Δριστέλας, ο πρ. σχολικός σύμβουλος κ. Μιλτ. Βελεσιώτης, διευθυντές υπηρεσιών, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολύς κόσμος που γέμισε και φέτος την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, παρά το «τσουχτερό» κρύο και τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

                      

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass