ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Τόνοι …αλληλεγγύης και προσφοράς

* Πέντε τόνους τρόφιμα και περισσότερους ρούχα, πρόσφεραν οι Λαρισαίοι στον συνάνθρωπό τους * Διπλάσιος αριθμός «πακέτων» τροφίμων, διανεμήθηκε σε σχέση με πέρυσι, σε δικαιούχους * «Οι πολίτες κρατούν αυτή τη δομή …ζωντανή», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Δημ. Δεληγιάννης * Αυξάνεται η ευαισθησία και η αλληλεγγύη όπως μαρτυρά η αύξηση της προσφοράς στην κοινωνική δομή

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2017 15:37

Περί τους πέντε τόνους τρόφιμα και μεγάλος όγκος ενδυμάτων, συγκεντρώθηκε τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων, με το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών, να προέρχεται από χορηγίες τοπικών επιχειρήσεων και δωρεές ιδιωτών.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχει συγκεντρωθεί στην κοινωνική δομή, για το μικρό αυτό χρονικό διάστημα, γεγονός που αναδεικνύει την αυξημένη ευαισθησία των πολιτών της Λάρισας για τις ανάγκες των συνανθρώπων τους και την ανάπτυξη αισθημάτων αλληλεγγύης.

Άλλωστε, όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάνννης «η δομή αυτή είναι της πόλης, είναι των Λαρισαίων… Στηρίζεται στην προσφορά τους. Αυτοί κρατούν το Κοινωνικό Παντοπωλείο ζωντανό!».

Η ανταπόκριση των πολιτών, απέδωσε και την ανάλογη προσφορά, στην ποσότητα των προϊόντων που διανεμήθηκαν στις οικογένειες τις οποίες στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο και ειδικότερα όπως ανάφερε ο υπεύθυνος του παντοπωλείου κ. Θεόδωρος Γαντζούδης, «διανεμήθηκαν στο σύνολό τους, 500 «γιορτινά πακέτα» (με κρέας, γλυκά κ.α.) τροφίμων, εκτός αυτών των μηνιαίων προσφορών. Ο διπλάσιος δηλαδή αριθμός, σε σχέση με πέρυσι…».

«Ο κόσμος ανταποκρίνεται κάθε χρόνο και περισσότερο ενώ σημαντική είναι η συμβολή και επιχειρήσεων…» αναφέρει ο κ. Γατζούδης, και συμπληρώνει: «Έρχονται με μια σακούλα τρόφιμα συνταξιούχοι, που τα προσφέρουν ακόμη και απ’ το υστέρημά τους, μαθητές σχολείων συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες, σύλλογοι, φορείς και σούπερ-μάρκετ, γέμισαν τα ράφια, μεμονωμένοι πολίτες δίνουν ό,τι έχουν… Αυξήθηκε η προσφορά αλλά παράλληλα αυξήθηκε και η ζήτηση στη Λάρισα!».

Αντίστοιχα αυτές τις ημέρες, για τη συγκέντρωση τροφίμων, αλλά και γενικότερα για την κάλυψη των αναγκών των εφτακοσίων οικογενειών, που στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων, συμμετείχαν με μεγαλύτερη προσπάθεια και όλοι όσοι εμπλέκονται με τις κοινωνικές δομές του Δήμου και με αρμόδιο συντονιστή για τη λειτουργία του, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Μιχάλη Αναστασίου.

Το αποτέλεσμα ήταν μια συλλογική προσπάθεια πολιτών και αρμοδίων φορέων που αν μη τι άλλο αποτελεί παράδειγμα αλληλεγγύης στην πόλη.

Παράλληλα με τα τρόφιμα, προσφέρθηκαν ενδύματα και υποδήματα, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων απευθυνόταν σε παιδιά, ενώ παιχνίδια για τα Χριστούγεννα δόθηκαν επίσης σε 150 παιδιά οικογενειών που στηρίζει η κοινωνική δομή.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Να σημειωθεί ότι ο ρόλος του Κοινωνικού Παντοπωλείου δεν σταματά και μόνο στην προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τις 700 οικογένειες της Λάρισας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Δεληγιάννη, «προσφέρεται στήριξη σε όλα τα επίπεδα των αναγκών τους και συγκεκριμένα ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους ωφελούμενους, κοινωνικό φροντιστήριο στα παιδιά, δωρεάν συμμετοχή στις δομές δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας, δωρεάν είσοδο σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και θεατρικές παραστάσεις, δωρεάν παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε προβλήματα εξάρτησης, σε ψυχολογικά προβλήματα, στήριξη σε διακανονισμούς με δημόσιους οργανισμούς όπως η ΔΕΗ για την πληρωμή των υποχρεώσεών τους κ.α.».

Υπενθυμίζεται ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο διασφαλίζει σταθερή μηνιαία τροφοδοσία σε 700 οικογένειες, στις οποίες διατίθενται:

Τρόφιμα και είδη παντοπωλείου συσκευασμένα, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα. Είδη ένδυσης και υπόδησης , είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κ.λπ. Είδη ψυχαγωγίας όπως βιβλία, cd - dvd, για την κάλυψη αναγκών μάθησης και πολιτισμού.

Διαθέτει πέντε άτομα προσωπικό, λειτουργεί καθημερινά τις ώρες 9 π.μ.-2 μ.μ. και βρίσκεται στον οδό Μανωλάκη 9-11 (τηλ 2410-255876).

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass