ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΕΣ ΟΙ ΒΛΑΒΕΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ο παγετός έσπασε δίκτυα ύδρευσης

* Οδηγίες της ΔΕΥΑΛ και της Εταιρίας Διανομής Αερίου Θεσσαλίας - «Δυσεύρετοι» οι υδραυλικοί

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2017 14:39

Χωρίς νερό έμειναν τις τελευταίες ώρες αρκετοί Λαρισαίοι αφού οι χαμηλές θερμοκρασίες είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν βλάβες στις εκτεθειμένες σωληνώσεις, με τους υδραυλικούς τα τελευταία 24ωρα να καθίστανται δυσεύρετοι.

Στελέχη της ΔΕΥΑΛ, διευκρίνιζαν χθες στην «Ε», ότι συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης κλήθηκαν σε τουλάχιστον 80 περιπτώσεις για σπασμένα υδρόμετρα και για φθορές στο εξωτερικό «ακάλυπτο» δίκτυο ύδρευσης.

Με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Θερμοϋδραυλικών Κων. Σαγώνα, μιλώντας στην «Ε» να σημειώνει πως οι περισσότερες βλάβες στις οποίες κλήθηκαν μέλη του συνεταιρισμού, «οφείλονται σε έργα που έγιναν από μη πιστοποιημένους υδραυλικούς».

Στην υδραυλική εγκατάσταση αποδίδει τις βλάβες και η Εταιρία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας Α.Ε. αφού αρκετοί καταναλωτές φυσικού αερίου στη Λάρισα έμειναν «κυρίως από ζεστό νερό ενώ λειτουργεί κανονικά το σύστημα θέρμανσης» όπως διευκρινίζουν από την Εταιρία.

Ο κ. Σαγώνας διευκρινίζει ότι μέλη του Συνεταιρισμού από χθες δέχονται αναρίθμητες κλήσεις από συμπολίτες αφού, λόγω του ολικού παγετού, έσπασαν δίκτυα ύδρευσης ειδικά στις σωληνώσεις που ήταν εκτεθειμένες και «δεν είχαν μόνωση. Πρόκειται για έργα που έγιναν από μη πιστοποιημένους υδραυλικούς, από μη αδειούχους εγκαταστάτες» προσθέτοντας ότι «πέρα από τα σπίτια, ζημιές καταγράφονται και σε λεβητοστάσια σχολικών μονάδων» ενώ για τον ίδιο λόγιο «πάγωσαν εκτεθειμένες σωληνώσεις σε δίκτυα φυσικού αερίου» και αρκετοί συμπολίτες έμειναν χωρίς ζεστό νερό.

Στελέχη της ΔΕΥΑΛ, σημείωναν επίσης ότι συνεργεία της ΔΕΥΑΛ τα δύο τελευταία 24ωρα αποκαθιστούν βλάβες που αφορούν «σε σπασμένα υδρόμετρα από τον παγετό». Αρκετές βλάβες επίσης καταγράφονται «στις σωληνώσεις από το υδρόμετρο έως το εσωτερικό δίκτυο της πολυκατοικίας, όπου επίσης δεν υπήρξε πρόβλεψη για την προστασία τους».

Υπενθυμίζεται ότι μετά και τον παγετό του 2001, η ΔΕΥΑΛ με νεότερο κανονισμό της επέβαλε προστατευτικές εγκαταστάσεις στις πολυκατοικίες προκειμένου να μην είναι ακάλυπτο το δίκτυο ύδρευσης και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν καταγράφονται βλάβες. «Από προχθές» διευκρίνιζαν στελέχη της ΔΕΥΑΛ «κληθήκαμε σε 80 τουλάχιστον περιπτώσεις με σπασμένα υδρόμετρα που δεν ήταν προστατευμένα ενώ πολλές βλάβες δεν έχουν ακόμη καταγραφεί αφού το φαινόμενο του παγετού βρίσκεται σε εξέλιξη».

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Στην κατάσταση των υδραυλικών εγκαταστάσεων αποδίδει η Εταιρία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας Α.Ε. τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συμπολίτες από την διακοπή στην παροχή ζεστού νερού.

Αναλυτικότερα η Εταιρία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας Α.Ε. σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «σε συνέχεια αναφορών για έλλειψη παροχής ζεστού νερού στις υδραυλικές εγκαταστάσεις, η Εταιρία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) ενημερώνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το δίκτυο διανομής αερίου και την αδιάλειπτη παροχή αερίου στις εγκαταστάσεις των καταναλωτών στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, είναι θέμα της υδραυλικής εγκατάστασης και τα ανωτέρω περιστατικά οφείλονται στο γεγονός ότι έχει παγώσει η παροχή νερού που τροφοδοτεί τα συστήματα θέρμανσης.

Για την αντιμετώπιση του ζητήματος, μπορούν οι καταναλωτές να προχωρούν στις εξής ενέργειες: Να απευθύνονται στον εγκαταστάτη – υδραυλικό τους για να ελέγξει την εγκατάσταση. Να αφήνουν ανοικτή μία βρύση να στάζει ώστε να υπάρχει συνεχόμενη ροή νερού. Να εκτελούν ενέργειες για να θερμάνουν τις παγωμένες υδραυλικές σωληνώσεις νερού σύμφωνα με τις οδηγίες του εγκαταστάτη – υδραυλικού τους.

Η Εταιρία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε (ΕΔΑ ΘΕΣΣ),επισημαίνει ότι το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου είναι ασφαλές και συνεχούς παροχής και για τυχόν θέματα των υδραυλικών εγκαταστάσεων θα πρέπει οι καταναλωτές να απευθύνονται στους εγκαταστάτες – υδραυλικούς τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΕΥΑΛ

Με αφορμή τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, η ΔΕΥΑ Λάρισας με ανακοίνωσή της «ενημερώνει τους καταναλωτές της για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των υδραυλικών εγκαταστάσεων έναντι παγετού :

Ο υδραυλικές εγκαταστάσεις (σωληνώσεις, υδρόμετρα κλπ) πρέπει να είναι μονωμένες και να μην είναι εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες. Η απλούστερη ενδεικνυόμενη προστασία, των υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι να παραμένει κάποια βρύση ανοιχτή με ελάχιστη ροή. Δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε παρέμβαση σε εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΛ (υδρόμετρα κλπ) και ιδιαίτερα η θέρμανση αυτών με οποιοδήποτε μέσον» καταλήγει η ΔΕΥΑΛ. Υπενθυμίζεται ότι τα τηλέφωνα αναγγελίας βλαβών της ΔΕΥΑΛ είναι τα εξής: 2410-687.100 και 2410-687.220.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass