ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Ώρα για παιχνίδι

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2017 14:50

Ώρα για παιχνίδι, σκέφτηκαν μικροί και μεγάλοι Λαρισαίοι χθες και εκμεταλλεύτηκαν το χιόνι που είχε στρωθεί από άκρη σε άκρη σε όλη την πόλη. Μέχρι και μπάνιο στο χιόνι έκαναν αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Λάρισας.

Με σακούλες για σκουπίδια, χαρτόνια, λεκάνες και για τους πιο «μυημένους» έλκηθρα, μικρά παιδιά από νωρίς το πρωί, μιας και τα σχολεία ήταν κλειστά, κατέκλυσαν την κοίτη του Πηνειού, το Κηποθέατρο Αλκαζάρ, τον πεζόδρομο της οδού Βενιζέλου αλλά και το Φρούριο. Έπαιξαν και διασκέδασαν μετατρέποντας τους κατηφορικούς δρόμους που οδηγούν στην κοίτη του Πηνειού σε ένα μεγάλο χιονοδρομικό κέντρο. Οι πιο τολμηροί ξάπλωναν και απλά γλιστρούσαν πάνω στο χιόνι.

Διασκέδαση, γέλιο και παιχνίδι και στην πλατεία Αρ. Λαμπρούλη. Γονείς με τα παιδιά τους επιδίδονταν στον παραδοσιακό χιονοπόλεμο με τους μικρούς να κερδίζουν στα σημεία τους μπαμπάδες και τις μαμάδες τους. «Ξεκινήσαμε με το έλκηθρο από το σπίτι και μας κοιτούσαν περίεργα», λέει η μητέρα των δύο μικρών παιδιών που έκαναν καταβάσεις από τον κατηφορικό δρόμο του κέντρου «Φρούριο» για να προσθέσει ότι «φορέσαμε τα ρούχα που θα βάζαμε αν πηγαίναμε σε ένα χιονοδρομικό κέντρο για σκι και εκμεταλλευτήκαμε το χιόνι στην πόλη. Τα παιδιά το χάρηκαν πολύ».

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στον πεζόδρομο της οδού Βενιζέλου, με τον χιονοπόλεμο να κυριαρχεί. Τη διαφορά όμως έκαναν οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Λάρισας που μετέφεραν τη χθεσινή τους προπόνηση από την πισίνα στον εξωτερικό χώρο του κολυμβητηρίου. Χωρίς να τους πτοούν οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο πάγος, βούτηξαν στο χιόνι, «κολύμπησαν», έκαναν σκυταλοδρομίες και το διασκέδασαν παρέα με τον προπονητή τους ο οποίος κρατούσε τον χρόνο.  

Ζωή Παρμάκη    

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass