ΟΙ ΔΥΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ

Στις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας το Σαββατοκύριακο

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2017 14:19

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι διαδικασίες για την ανάδειξη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συνελεύσεις των Οργανώσεων Μελών του κόμματος στον νομό ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες, ενώ η κάθε οργάνωση εκλέγει τους αντιπροσώπους της – εκλέκτορες που θα αναδείξουν, με ψηφοφορία, τη νέα Ν.Ε. στο πλαίσιο της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 29 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Τα μέλη του Ανατολικού και Δυτικού τομέα της Λάρισας, μετά τη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή, ψηφίζουν αυτό το Σαββατοκύριακο, 21 και 22 Ιανουαρίου, για την ανάδειξη των αντιπροσώπων τους στη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη της επόμενης Κυριακής.

Σύμφωνα με το εκλογικό μέτρο που αποφασίστηκε να ισχύει, θα αναδειχθεί 1 αντιπρόσωπος για κάθε 6 εγγεγραμμένα μέλη από κάθε οργάνωση, υπό την προϋπόθεση ότι θα προσέλθουν στις κάλπες τουλάχιστον τα 2/3 των εγγεγραμμένων μελών.

Με βάση τα παραπάνω, αναμένεται να εκλεγούν 100 – 110 αντιπρόσωποι από ολόκληρο το νομό, με τους 60 - 65 από αυτούς να ανήκουν στις δύο οργανώσεις της Λάρισας.

Καθίσταται έτσι φανερή η σημασία της εκλογικής διαδικασίας αυτού του σαββατοκύριακου, για τη διαμόρφωση των ισορροπιών που θα παίξουν καίριο ρόλο στη σύνθεση της νέας νομαρχιακής επιτροπής.

Οι κάλπες θα στηθούν, κατά τα πρότυπα της εκλογής συνέδρων για το πρόσφατο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στα γραφεία του κόμματος - Δευκαλίωνος 11, 4ος όροφος -, ξεχωριστά για τους δύο τομείς της πόλης, με δύο εφορευτικές επιτροπές, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, τόσο το Σάββατο 21 όσο και την Κυριακή 22 Ιανουαρίου.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες οι συνελεύσεις των οργανώσεων μελών του κόμματος. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, εκτός από τη Λάρισα, οι συνελεύσεις στον Τύρναβο, την Αγιά και το Κιλελέρ, ενώ μεθαύριο Κυριακή 22 Ιανουαρίου γίνεται η συνέλευση στην Ο. Μ. Συκουρίου, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου γίνεται η συνέλευση της Ο. Μ. Ελασσόνας και την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου η συνέλευση της Ο. Μ. Φαρσάλων.

Επισημαίνεται ότι δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό, αλλά στην περίπτωση που δεν θα αναδειχθούν αντιπρόσωποι για τη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη, δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου.

Ανοικτό εξακολουθεί εν τω μεταξύ να παραμένει το θέμα της παρουσίας του γραμματέα του κόμματος, Παναγιώτη Ρήγα, στη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass