ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ Η ΑΝΕΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΓΑΛΑΖΙΑΣ» ΔΚΜ

Νέος πρόεδρος στο ΤΕΕ ο Νίκος Παπαγεωργίου

*Πολύωρη με αλλεπάλληλες μυστικές ψηφοφορίες, χωρίς εκπλήξεις, στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ που είχε αναδειχθεί στις προ διμήνου εκλογές των μηχανικών

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2017 14:46 | Τελευταία ενημέρωση: 27 Ιαν 2017 13:17

Ο Λαρισαίος ηλεκτρολόγος μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών Νίκος Παπαγεωργίου αναδείχθηκε νέος πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας.

Στην κλασικά πολύωρη εκλογική διαδικασία, που διήρκεσε ως τις πρώτες πρωινές ώρες, στην πρώτη συνεδρίαση της νέας 60μελούς Αντιπροσωπείας η οποία είχε προκύψει τον περασμένο Νοέμβριο από τις κάλπες των μηχανικών, αναδείχθηκαν τα 9 μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ μέσω αλλεπάλληλων ψηφοφοριών. Διαθέτοντας την απόλυτη πλειοψηφία στην Αντιπροσωπεία, η παράταξη ΔΚΜ που πρόσκειται στη ΝΔ, κατέλαβε πέντε από τις εννέα έδρες και ανέδειξε φυσικά και τον πρόεδρο.

Η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας συγκλήθηκε από τον πλειοψηφήσαντα σε σταυρούς στις εκλογές της 20ής Νοεμβρίου Νίκο Παπαγεωργίου στις 6 προχθές το απόγευμα. Η διαδικασία, που ολοκληρώθηκε στις 2 το πρωί χθες, ξεκίνησε με ψηφοφορίες για την ανάδειξη του προεδρείου του σώματος. Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας αναδείχθηκε ο Καρδιτσιώτης μηχανικός Βασίλης Τσιώνας, πρόεδρος της απελθούσας Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ. Αντιπρόεδρος ο Αχιλλέας Κέλλας και γραμματέας η Γιούλα Μπίσκα.

Όλοι τους προερχόμενοι από τη ΔΚΜ, λαμβάνοντας 32, 31 και 34 ψήφους αντίστοιχα, σημειωτέον ότι απουσίαζε στο εξωτερικό ένας από τους 32 εκλεγμένους της παράταξης, ο Αθ. Κόκκαλης. Αντίπαλες υποψηφιότητες, υποστηριχθείσες από τις μικρότερες παρατάξεις ήταν αντίστοιχα οι Ζωή Λαχανά, ο Κων. Γκονέλας και η Παυλίνα Νέσση που έλαβαν 18, 17 και 19 ψήφους αντιστοίχως.

Ακολούθησαν οι επίσης μυστικές ψηφοφορίες για την εκλογή της εννεαμελούς Διοικούσας Επιτροπής και του προεδρείου της. Πρόεδρος για την επόμενη τριετία αναδείχθηκε ο Νίκος Παπαγεωργίου της ΔΚΜ με 34 ψήφους καθώς στη μυστική ψηφοφορία υποστηρίχθηκε κατά τα φαινόμενα και από τους 3 αντιπροσώπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (πρώην ΠΑΣΚ). Ο αντίπαλός του στην ψηφοφορία, ο Κώστας Ιακωβάκης που υποστηρίχθηκε από διάφορες μικρότερες παρατάξεις έλαβε 18 ψήφους. Εν συνεχεία εκλέχθηκαν αντιπρόεδρος και γραμματέας της Δ. Ε. ο Κώστας Κουλώτσιος και ο Βασίλης Γερογιάννης αντίστοιχα, με 34 και 31 ψήφους, επίσης προερχόμενοι από την ΔΚΜ, χωρίς να υπάρξουν αντίπαλες υποψηφιότητες.

Σημειωτέον ότι όπως δήλωσε ο Ν. Παπαγεωργίου είχαν γίνει στις υπόλοιπες παρατάξεις προτάσεις συνεργασίας και συμμετοχής στο προεδρείο οι οποίες όμως δεν ευοδώθηκαν. Στη Δ.Ε. εκλέχθηκαν επίσης ο Αστέριος Νάρης και ο Βαγγέλης Λάιος κι έτσι η ΔΚΜ διαθέτει πλειοψηφία με πέντε στα εννέα μέλη.

Από τις άλλες παρατάξεις στη Διοικούσα Επιτροπή αναδείχθηκαν οι: Κώστας Ιακωβάκης της ανεξάρτητης παράταξης «Περιβάλλουσα Μηχανικών», Γιώργος Γκόγκος της «Ριζοσπαστικής Οικολογικής Πρωτοβουλίας» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Σιάφη της ανεξάρτητης παράταξης «Ενεργοί Μηχανικοί» των Τρικάλων και Παναγιώτης Ιωάννου της «Πανεπιστημονικής» που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Σημειωτέον ότι η Πανεπιστημονική κέρδισε την έδρα στην κλήρωση με τη «Δημοκρατική Συμπαράταξη» (του ΠΑΣΟΚ) με την οποία είχαν ισοψηφήσει καθώς η τελευταία είχε ενισχυθεί με μία ψήφο αντιπροσώπου, κατά τα φαινόμενα αυτή που περίσσευε από τη ΔΚΜ.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass