ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΟΠΕΛΑΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ «ΣΩΘΕΙ» Η ΜΙΚΡΗ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗ

«Με βίαζε ο πατριός μου, αλλά δεν θέλω να τιμωρηθεί»

*Επαυσε η ποινική του δίωξη λόγω της δήλωσής της χθες στο ΜΟΔ Λάρισας

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2017 15:00

«Με βίαζε ο πατριός μου για πολλά χρόνια ως και τη στιγμή που έφυγα από το σπίτι. Όμως θέλω να παύσει η ποινική του δίωξη διότι υπάρχει ένα μικρό παιδί που έκανε με τη μητέρα μου, η αδερφή μου…».

Αυτή η δήλωση της φερόμενης ως παθούσας, αποτέλεσε το σημείο - κλειδί μιας υπόθεσης με στοιχεία οικογενειακού δράματος που εξετάστηκε χθες στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λάρισας το οποίο μετά από πολύωρη διαδικασία την έκανε δεκτή, αποφασίζοντας χθες το απόγευμα να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη εναντίον του πατριού της.

Σύμφωνα με τη φερόμενη ως παθούσα, το «δράμα» της κράτησε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια και λάμβανε μέρος όταν η μητέρα της έλειπε και αυτό συνέβαινε συχνά λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Όμως έφτασε η στιγμή που έφυγε για να σπουδάσει και τέσσερα χρόνια μετά προέβη στην καταγγελία. Περίοδο κατά την οποία είχε προβλήματα η σχέση του πατριού με τη μητέρα της, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι χωρισμένοι. Για το γεγονός πως άργησε είπε «Δεν είναι κάτι εύκολο. Το είχα μέσα μου και δεν μπορούσα να το βγάλω. Με βοήθησε σε αυτό μια φίλη μου».

Σε ερώτηση για το πώς είναι η ζωή της από εκεί και μετά δεν μπόρεσε να απαντήσει καθώς έκλαιγε διαρκώς. Για το αν είχε δεσμούς απάντησε αρνητικά ενώ στάθηκε στις λίγες φιλίες της. Επανέλαβε πως δεν μπορούσε να το πει γιατί δεν ήταν εύκολο. Για το τόπο τέλεσης αυτών των πράξεων η ίδια τόνισε πως «κοιμόμουν μαζί με την αδερφή μου στο ίδιο δωμάτιο και αυτός ερχόταν εκεί».

…«Φοβόμουν γιατί με απειλούσε. Έλεγε πως θα πει στη μάνα μου για σχέσεις που τάχα είχα με αγόρια και θα με έδιωχνε από το σπίτι» για να καταλήξει στο ότι «Θέλω να παύσει η ποινική δίωξη γιατί υπάρχει ένα μικρό παιδί που έκανε με τη μητέρα μου, η αδερφή μου. Θα ήθελα τουλάχιστον αυτή να έχει μια ομαλότητα στη ζωή της».

Από την πλευρά της η μητέρα της κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της είπε πως «Λίγους μήνες πριν το καταγγείλει η κόρη μου άκουσα τσακωμό μεταξύ τους. Τότε πήγα να τους ηρεμήσω και άκουσα την κόρη μου να λέει «θα πω στη μαμά την αλήθεια», τη ρωτάω τι έγινε και μου λέει πως μ’ έχει «πειράξει». Μου ακούστηκε τραγικό. Νωρίτερα ούτε ήξερα, ούτε υποπτεύθηκα κάτι».

…«Μια φορά μου είπε ο πρώην άντρας μου «ναι το έκανα, δεν ήταν αίμα μου» και πιστεύω πως αποκλείεται να λέει ψέματα η κόρη μου ή να υπερβάλλει».

Ωστόσο ανάμεσα στις δύο καταθέσεις (μητέρας – κόρης) υπήρξαν διαφορές. Σε ερώτηση από τον συνήγορο υπεράσπισης για το αν έγινε αυτή η καταγγελία εξαιτίας άλλων διαφορών που είχαν ήδη με τον πρώην σύζυγό της απάντησε πως «Προέρχομαι από μια πολύ καλή οικογένεια με σπουδές. Ποτέ δεν θα έβαζα το παιδί μου σε αυτή τη διαδικασία».

*Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και εξήγησε πως ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να τον διώξουν από το σπίτι καθώς όπως ανέφερε «έμεινα άνεργος κάποια στιγμή και ήθελαν να απαλλαγούν από μένα».

… «Κάποιος τους καθοδηγούσε για να κάνουν κάτι τέτοιο. Όλα όμως είναι ψέματα, σκευωρία»

…«Εγώ τα θεωρούσα παιδιά μου. Δεν το χωράει ο νους μου. Τη σύζυγό μου την ερωτεύτηκα και δεν με ενδιέφερε πως είχε δύο παιδιά (σ.σ. είχε και έναν γιο) από τον προηγούμενο γάμο της. Ήμασταν ευτυχισμένο ζευγάρι. Τα παιδιά μου δεν τα ξεχώρισα και δεν μ’ ενδιέφερε ποτέ η κούραση. Ήθελα μόνο να είναι καλά η οικογένειά μου» για να καταλήξει στο εξής «Δεν κρατάω κακία σε κανέναν ό,τι και να αποφασίσετε».

*Ο εισαγγελέας της έδρας μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του τόνισε πως «δύσκολα υπάρχουν στοιχεία και προκύπτουν πολλές αμφιβολίες. Δεν αποκλείω πως η καταγγελία έχει ψήγματα αλήθειας». Στάθηκε στα «κενά» της κατάθεσης της κοπέλας αλλά και στα «ερωτηματικά» που δημιουργήθηκαν. Για τα ίχνη, υπογράμμισε πως «δεν βρέθηκαν ποτέ παρά το γεγονός πως οι πράξεις σύμφωνα με τη φερόμενη ως παθούσα γίνονταν δύο φορές την εβδομάδα τουλάχιστον και μάλιστα για χρόνια». Χαρακτήρισε «δύσκολο να συνέβησαν τα πράγματα» όπως τους τα είπε και «ουδόλως ανύποπτο το χρονικό σημείο που έγινε η μήνυση». Αφού ανέφερε την ύπαρξη πολλών αμφιβολιών που λειτουργούν υπέρ του κατηγορουμένου, πρότεινε να μην γίνει δεκτή η δήλωση της κοπέλας για παύση ποινικής δίωξης και παράλληλα την απαλλαγή του κατηγορουμένου.

Ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε δύο πράξεις. Τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση και την αποπλάνηση. Η δίωξη για τη δεύτερη παύει λόγω παραγραφής.

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

 

ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass