ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΓΕΦΥΡΑ ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Νεκρά πρόβατα στο Σιτόχωρο!

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2017 14:35

Για να είναι μια πόλη ωραία και λειτουργική δεν πρέπει να έχει μόνο οικιστική ομορφιά, άνετες πλατείες, χώρους με πράσινο, κυκλοφοριακό κ.λπ., αλλά πρέπει να υπάρχει παντού και καθαριότητα. Το ίδιο θα πρέπει να γίνεται και στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου στον οποίο ανήκουν. Το θέμα δεν είναι μόνο αρμοδιότητα του δήμου και των υπηρεσιών του, αλλά αφορά και στους πολίτες που κατοικούν εκεί.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι ασυνείδητοι που "ρίχνουν" κάθε είδους σκουπίδια, μπάζα κ.λπ. σε διάφορες περιοχές δημιουργώντας μια απαράδεκτη κατάσταση που προβληματίζει, αγνοώντας ακόμη και τις προειδοποιητικές πινακίδες (όπου υπάρχουν), που απαγορεύουν τη ρίψη οποιουδήποτε αντικειμένου το οποίο μολύνει το περιβάλλον.

Αρκετές φορές έχουμε επισημάνει το πρόβλημα με τα σκουπίδια, αλλά και τα βοθρολύματα που ρίχνουν κάποιοι στους δρόμους ή στα φρεάτια ομβρίων. Πρέπει να γίνει συνείδηση σ' όλους ότι τέτοιου είδους φαινόμενα δεν αρμόζουν ούτε στον πολιτισμό μας, αλλά και δεν συμβάλλουν στην αναβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου.

Προχθές μετά από καταγγελία κατοίκου των Φαρσάλων η "Ε" επισκέφθηκε περιοχή της Κτηματικής Κοινότητας Σιτοχώρου στο 6ο χλμ. του δρόμου Φαρσάλων - Μικροθηβών όπου κάποιος ασυνείδητος κτηνοτρόφος έχει πετάξει αρκετά νεκρά πρόβατα, κάτω από γέφυρα εγγειοβελτιωτικών έργων από την οποία τους χειμερινούς μήνες διέρχονται χείμαρροι που στη συνέχεια καταλήγουν στον Ενιπέα και από εκεί στον Πηνειό ποταμό μολύνοντας το περιβάλλον. Σύμφωνα με τις καταγγελίες και σ' άλλα σημεία της επαρχίας Φαρσάλων υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Ποιοι δημιουργούν αυτές τις εστίες μόλυνσης επιβαρύνοντας το περιβάλλον; Γιατί δεν ευαισθητοποιούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να ληφθούν μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων, που επιβαρύνουν το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία. Το σκεπτικό ότι "πετάω οτιδήποτε όπου να είναι γιατί δεν με βλέπει κανένας" δεν τιμά κανέναν. Παράλληλα οι αρμόδιοι να ενεργοποιηθούν και να μην κωφεύουν στις αιτιάσεις των κατοίκων, δίνοντας λύσεις ώστε να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass