ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Το γλέντι των Κοπατσιαραίων επαρχίας Ελασσόνας

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2017 12:30

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)
Τον ετήσιο χορό τους, μια ζεστή παραδοσιακή βραδιά προετοίμασαν και φέτος οι Κοπατσιαραίοι επαρχίας Ελασσόνας, με πολύ χορό και κέφι, στη σάλα του κέντρου «ΦΑΝΤΑΣΙΑ» της Ελασσόνας.


Άξιοι «οικοδεσπότες» της βραδιάς τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Κοπατσιαραίων Επαρχίας Ελασσόνας, οι: Δημήτρης Τζιόλας, Κώστας Παλάσκας, Κίμων Τσούρης, Κλαίρη Τσάτσου, Βαγγέλης Πέγιος, Ιωάννα Γερμάνη, Δημ. Κιτσούλης, Εύη Τασούλα.
Στην αρχή της βραδιάς έγινε η εμφάνιση των εφηβικών χορευτικών τμημάτων του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Συκέας Ελασσόνας, που καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.
Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς η απονομή τιμητικής πλακέτας στον λαουτιέρη και ερμηνευτή – έναν από τους χαρακτηριστικούς τραγουδιστές του δημοτικού τραγουδιού της περιοχής των Γρεβενών Χρήστο Ντάγκαλα για την πολύχρονη παρουσία του στον χώρο του παραδοσιακού τραγουδιού και της μουσικής παράδοσης του τόπου.
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας και ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, που στάθηκαν στο σημαντικό έργο που επιτελεί ο Σύλλογος Κοπατσιαραίων Ελασσόνας, διασώζοντας τις παραδόσεις.
Στη συνέχεια, άρχισε το γλέντι των Κοπατσιαραίων που κράτησε έως τις πρωινές ώρες με τους ήχους της γνωστής δημοτικής ορχήστρας του Βαγγέλη Πέγιου(στο κλαρίνο) και των Χρήστου Ντάγκαλα, Γιάννη Λίτσιου, Βαλεντίνας Τσακνάκη(στο τραγούδι). Ακόμη, στο Ποντιακό πρόγραμμα εμφανίστηκε ο λυράρης Θοδωρής Κυριλλίδης.
Στην ετήσια βραδιά των Κοπατσιαραίων της Επαρχίας Ελασσόνας, το «παρών» έδωσαν:
Ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι Αναστ. Γκατζιούρας και Γιάννης Χαλκίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Κώστας Καραγιάννης, η πρόεδρος του Τ.Σ. Ευαγγελισμού Ευγενία Κορομηλά, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας Πέτρος Μουταφίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας Νίκος Παλάσκας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Ελασσόνας Δημήτρης Δριστέλας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής, φίλοι της παράδοσης, δεκάδες Κοπατσιαραίοι με τις οικογένειες και τους φίλους τους, κ.ά.

του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass