ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Ξεκινούν εργασίες στο Αρχαίο Θέατρο

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2017 14:35

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης. Πρόκειται για έργα τεκμηρίωσης, που σε συνδυασμό με την εκπόνηση της μελέτης αναστύλωσης που υλοποιείται με χρηματοδότηση του Σωματείου «Διάζωμα», θα ανάψουν το «πράσινο φως» για την «ωρίμανση» του έργου της αποκάλυψης και την ένταξή του, προς χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ.

Το θέμα απασχόλησε χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης εργασιών του Αρχαίου Θεάτρου στο δημαρχείο, με την αρχαιολόγο και προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, Σταυρούλα Σδρόλια, να δηλώνει στην «Ε» ότι «βρισκόμαστε στο στάδιο που πραγματοποιείται το κυρίως μέρος της επιστημονικής μελέτης που ήταν δωρεά του Διαζώματος και παράλληλα, προχωρούν τα υποέργα τα οποία θα συμβάλλουν στην ταχύτερη ολοκλήρωση της μελέτης και στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής του Θεάτρου».

Η σύμβαση περιλαμβάνει την υλοποίηση των υποέργων που αφορούν στο σύνολο των εργασιών τεκμηρίωσης κι αυτά είναι:

* Ενοικίαση ενός γερανοφόρου οχήματος με εμπειρία σε μετακινήσεις αρχιτεκτονικών μελών σε ανάλογα έργα, το οποίο θα τοποθετηθεί στον χώρο της ορχήστρας.

* Λεπτομερής σχεδιαστική αποτύπωση του κυρίως Θεάτρου και των αναλημμάτων προκειμένου να συνταχθεί η μελέτη αποκατάστασής του. Εργασίες αποτύπωσης του περιβάλλοντα χώρου του κυρίως Θεάτρου προκειμένου να συνταχθεί η στατική μελέτη.

* Ψηφιακή καταγραφή του συνόλου των αρχιτεκτονικών μελών στον χώρο του κυρίως Θεάτρου και στον χώρο των διάσπαρτων (δημιουργία καρτέλας μέλους με στόχο την ηλεκτρονική διαχείριση). Ψηφιοποίηση σχεδίων και ψηφιακή επεξεργασία του φωτογραφικού αρχείου.

* Μελέτη συντήρησης και αποκατάστασης κτιριακών καταλοίπων αρχαιολογικών χώρων προκειμένου να συνδεθούν σε ενιαία διαδρομή με το Αρχαίο Θέατρο.

* Εργασίες αεροφωτογράφισης και φωτογράφισης των έργων στους αρχαιολογικούς χώρους.

* Διερευνητικές εργασίες για τη σύνταξη γεωτεχνικής μελέτης.

* Εκτύπωση σχεδίων και φωτογραφιών για τη διευκόλυνση των παραπάνω εργασιών, εκτυπώσεις προβολής και ανάδειξης του συνόλου του έργου.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για την υλοποίηση των υποέργων ανέρχεται στις 175.600 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το έργο χρηματοδοτείται από τον Δήμο Λαρισαίων, από τη μεταφορά αποθεματικού από τη ΔΕΥΑΛ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση συμμετείχαν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαβίδης, η προϊσταμένη της ΕΦ.ΑΛ Σταυρούλα Σδρόλια, η γενική διευθύντρια του Δήμου Λαρισαίων Ευαγγελία Γιοβρή, ο επίτιμος έφορος αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ, ανασκαφέας του μνημείου Αθανάσιος Τζιαφάλιας και ο αρχιτέκτονας μηχανικός Δημήτρης Καραγκούνης. 

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass