ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΡΕΖΕΡΒΑ ΤΟΥ Ι.Χ. ΠΟΥ ΕΙΧΕ «ΚΑΘΙΣΕΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ

«Ψάρεψαν» φυλάκιση από 230 κιλά γριβάδια

* Ποινή δέκα μηνών στους δύο δράστες – Τι απέγιναν τα ψάρια μετά την απόφαση * «Ήθελα να τα στείλω στην Αλβανία στο χωριό μου» είπε ο ένας στην απολογία του

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2017 15:45

Με ποινή φυλάκισης 10 μηνών έφυγαν από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας χθες δύο Αλβανοί υπήκοοι που κρίθηκαν ένοχοι για παράνομη αλιεία από το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στη διασταύρωση της Ηρώων Πολυτεχνείου και Αγιάς σε έλεγχο που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής από άνδρες της ΟΠΚΕ να έχουν 230 κιλά (!) ψάρια – γριβάδια όπως και πολλά σύνεργα ψαρέματος αλλά και μία βάρκα και ζυγαριές.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα κατέθεσε ο αστυνομικός «είδαμε το αυτοκίνητο πως είχε καθίσει το πίσω μέρος από το βάρος. Τους σταματήσαμε για έλεγχο και είδαμε πολλά κιλά ψάρια στη θέση που βρίσκεται η ρεζέρβα. Τα ψάρια ήταν μεγάλα 2-3 κιλά το καθένα τουλάχιστον» ενώ τόνισε πως «τα περισσότερα ήταν ζωντανά. Μας είπαν πως πήγαν και τα έβγαλαν στο Καλαμάκι και πως τα είχαν για δική τους χρήση. Όμως είδαμε πως είχαν και ζυγαριές μαζί τους και πολλές μπλε σακούλες από αυτές που έχουν στα ψαράδικα. Μάλλον τα εμπορεύονταν» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο θηροφύλακας Αγιάς που κατέθεσε ήταν σίγουρος πως «αυτά τα ψάρια δεν είναι από τους ταμιευτήρες αλλά από την Κάρλα. Η ποσότητα είναι τεράστια. Άντε να έβγαζαν 20-30 κιλά ψάρια από τους δύο ταμιευτήρες συνολικά» ενώ για την αξία τους εκτίμησε πως είναι «στα 2 ευρώ το κιλό αν τα δώσουν χονδρικής ενώ στη λαϊκή πάνε και 4 ευρώ».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο ένας εκ των συλληφθέντων ο 62χρονος, κατέθεσε πως «πήγαμε στα Κανάλια στο Καλαμάκι. Ένας φίλος μας είπε πως έχει εκεί ψάρια και φύγαμε από τη Θεσσαλονίκη να έρθουμε εδώ. Στην αρχή ψαρέψαμε με το καλάμι και αφού βγάλαμε κάποια, ρίξαμε και δίχτυα. Μόλις τα βγάλαμε όμως είδαμε πως ήταν πάρα πολλά και είπαμε να φύγουμε»

* Πρόεδρος: Γιατί δεν τα ρίξατε ξανά πίσω;

- Κατηγορούμενος: Γιατί δεν μπορείς να τα βγάλεις εύκολα από τα δίχτυα.

* Πρόεδρος: Πού θα τα πήγαινες;

- Κατηγορούμενος: Στο χωριό του πατέρα μου στην Αλβανία. Θα τα έδινα εκεί. Πάντως δεν ήταν 230 κιλά αλλά 100 -150.

Για το αν γνώριζε πως απαγορευόταν το ψάρεμα στη λίμνη ή στους ταμιευτήρες απάντησε αρνητικά.

Ο 50χρονος, που ήταν φιλοξενούμενος του πρώτου στη Θεσσαλονίκη από την Αλβανία, υπογράμμισε πως δεν ήξερε τίποτα και όταν του είπε να πάνε για ψάρεμα απλά τον ακολούθησε.

Από την πλευρά της η συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε ότι στην Αλβανία δεν υπάρχει απαγόρευση σε κάποιο μέρος για ψάρεμα και γι’ αυτό δεν το ήξεραν πως στην Ελλάδα ισχύει απαγόρευση.

Κρίθηκαν ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά ενώ τους επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ στον καθέναν εκτός από τους 10 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή. Το δικαστήριο αποφάσισε να καταστραφούν τα ψάρια ως επικίνδυνα για την υγεία.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας μάλιστα σχετικά με το περιστατικό ανέφερε τα εξής: «Συνελήφθησαν χθες (19-02-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λάρισας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Λάρισας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 50 και 62 ετών, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν μία φουσκωτή βάρκα, δύο καλάμια ψαρέματος, τέσσερα δίχτυα, δύο ηλεκτρικές ζυγαριές, καθώς και 230 κιλά ψάρια, τα οποία, όπως εξακριβώθηκε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, οι δράστες είχαν παράνομα αλιεύσει τις νυχτερινές ώρες (18/19-02-2017) από ταμιευτήρα της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας».

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass