ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

Ο γέροντας π. Ιάκωβος Τσαλίκης ο ελεήμων

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2017 17:07

Ο γέροντας Ιάκωβος, με τις πρεσβείες του στον Θεό, με τις παρακλήσεις του, έμπαινε στις καρδιές των πιστών ως παρηγορητής. Αυτό ήταν και το μέγιστο χάρισμα που του έδωσε ο Θεός, την επικοινωνία μαζί Του.

Για τη δική του γνωριμία με τον μακαριστό γέροντα π. Ιάκωβο Τσαλίκη μίλησε ο ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Ανέστης Κεσελόπουλος, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η Χριστιανική Εστία Λάρισας, το παράρτημα Θεολόγων της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων και το Σωματείο «Ενωμένη Ρωμηοσύνη».

«Ήταν ξεχωριστός, ζούσε την εν Χριστώ ζωή χωρίς να διατυμπανίζει τίποτα για τον εαυτό του», δηλώνει ο καθηγητής για να προσθέσει πως όταν ο γέροντας βρισκόταν στο μοναστήρι του οσίου Δαυίδ, αυτό είχε γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Έρχονταν από παντού άνθρωποι για να του ζητήσουν την ευλογία του. Ποτέ του δε θεώρησε την προσευχή υποχρέωση αλλά προνόμιο που μάς το πρόσφερε ο Θεός για να επικοινωνούμε μαζί Του. Ήταν διακριτικός και ευγενής στο έπακρο. Η λειτουργία ήταν η ζωή του».

Όσοι είχαν γνωρίσει τον μακαριστό γέροντα μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον και για την ελεημοσύνη του «ήταν πρότυπο ελεήμονος ανθρώπου. Όλο έδινε και βοηθούσε. Παρά τα πολλά προβλήματα υγείας που είχε, ποτέ δεν παραπονέθηκε για αυτά. Το μόνο που ζητούσε ήταν να απαλύνει ο Θεός λίγο τους πόνους, για να συνεχίζει να προσφέρει», αναφέρει ο κ. Κεσελόπουλος.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο θεολόγος Γιάννης Καραμήτρος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «ζούμε σε μια εποχή που αποδομούνται τα στερεότυπα, κάνοντας καταστροφικές επιλογές αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει, συνεχίζει να μας δίνει Αγίους».

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass