ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ "ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ"

Η παρουσίαση της ΠΥΞΙΔΑΣ 2016 στην Λάρισα

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2017 12:45

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας η παρουσίαση της καλοκαιρινής δράσης «ΠΥΞΙΔΑ 2016» των Ανιχνευτών Προσκόπων (πρόσκοποι 15-18 ετών) από την 1η και 2η Κοινότητα Λάρισας,

τη Θεσσαλονίκη και την 1η Κοινότητα Καρδίτσας, οι οποίοι ταξίδεψαν τον Αύγουστο του 2016 με προορισμό την Ελβετία και τη Λομπαρντία της Ιταλίας. Η πυξίδα έδειξε βόρεια και έτσι 150 πρόσκοποι με αρχηγό τον κ. Σταύρο Παπαδόπουλο τόλμησαν ένα πολύ δύσκολο, για τα προσκοπικά δεδομένα εγχείρημα. Κατόρθωσαν με γνώμονα την καλή διάθεση και με οδηγό το προσκοπικό πνεύμα να ενώσουν τις δυνάμεις τους για 12 ημέρες και να ζήσουν ανεπανάληπτες εμπειρίες ζωής, κατάφεραν να ζήσουν το όνειρο.

Με βάση το προσκοπικό κατασκηνωτικό κέντρο στην Ιταλία οι πρόσκοποι ξεναγήθηκαν στις πόλεις Ανκόνα, Μπρέσια και Βερόνα, ενώ στην Ελβετία με βάση το Κάντερστεγκ, το μεγαλύτερο προσκοπικό κατασκηνωτικό κέντρο του κόσμου, το οποίο αποτελεί όνειρο του κάθε προσκόπου να επισκεφτεί, επισκέφτηκαν τις πόλεις Γκουσάγκο, Ιντερλάγκεν και Βέρνη.

Το πρόγραμμα περιείχε πέρα από τις επισκέψεις σε όλες αυτές τις πανέμορφες πόλεις, ανάβαση στην κορυφή Μπλούμισάλπ των ελβετικών Άλπεων στα 2800μ υψόμετρο και δράσεις με αδερφούς προσκόπους από σχεδόν όλο τον πλανήτη, κάνοντας πράξη μια από τις αποστολές του προσκοπισμού, την παγκόσμια συναδέλφωση. Εμπειρίες ζωής, αναμνήσεις ζωηρές γύρω από τη φωτιά σε μια παρέα.

Αρωγοί σε αυτήν τη δράση ήταν πολλές εταιρίες και φορείς, μεταξύ άλλων και πολλές λαρισαϊκές όπως η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η Ευρωπαϊκή Πίστη, το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, η Χαλάτσης Care, το fast food Παρά5, οι ζυμώσεις Πουρνάρα, η Μπρέτας foods, το ασφαλιστικό γραφείο Νάστου-Σαμαρά, η τεχνική εταιρία Δημ. Ζιαζιά, η χαλβαδοποιία Όλυμπος Παπαγιάννη, το παντοπωλείο Δέσποινας Μακρυγιάννη, τα σούπερ μάρκετ Agora, τα ζυμαρικά Melissa.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass