ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΝΑΣ 35ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Αθωώθηκε για τον τραυματισμό Χρυσαυγίτη

* Πρόκειται για επεισόδιο με αντιεξουσιαστές και μέλη της Χ.Α. που απασχόλησε τον Βόλο

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2017 22:50

Παρουσία αυξημένης αστυνομικής δύναμης και με αυστηρό έλεγχο στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας εκδικάστηκε χθες στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, η υπόθεση του - προ τετραετίας- επεισοδίου στον Βόλο, ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να τραυματιστεί ένα μέλος της Χ.Α., γνωστό στην τοπική κοινωνία της πρωτεύουσας της Μαγνησίας. Η νεότερη εξέλιξη είναι πως από το δικαστήριο της Λάρισας, ανατράπηκε η καταδικαστική απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου και ο 35χρονος που αρχικά είχε καταδικαστεί, εν τέλει αθωώθηκε.

Το επεισόδιο είχε συμβεί στα μέσα του Δεκέμβρη 2012. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο παθών τόνισε μεταξύ άλλων πως «Με πήραν από πίσω εμένα και το φίλο μου. Τον συμβούλεψα να φύγουμε αλλά δεν είχε βενζίνη. Την ώρα που σταματήσαμε να βάλουμε βενζίνη στο μηχανάκι ξαφνικά ξεχύθηκαν από το Πανεπιστήμιο πολλά άτομα. Εμείς ήμασταν 5 από τη Χρυσή Αυγή. Αυτοί ήταν πολλοί, είχαν κλείσει την Ιάσονος και φώναζαν «α» και «ου». Δεν φορούσαν όλοι κουκούλες» διευκρίνισε.

Για τον κατηγορούμενο είπε πως τον γνωρίζει από παλιότερα. «Ήρθε το 100 και ήταν μόνο 2 άτομα και ο ένας αστυνομικός ήταν έντρομος» είπε και συνέχισε «φώναζα, ούρλιαζα και μου έριξαν ακόμα και καρέκλες. Αφού μου έκαναν λεκτικό έρωτα με την Παναγία μου και τον Χριστό μου, με χτύπησαν με τη σιδερογροθιά και έπεσα κάτω και με χτυπούσαν. Έπεσαν πάνω μου πολλά άτομα. Ευτυχώς πιστεύω στον Θεό και γλίτωσα» υπογράμμισε και συμπλήρωσε «Ήταν σαν να το έβλεπα στο σινεμά έτσι όπως έσκασα κάτω».

* Πρόεδρος: Γιατί όμως δεν τα είπαν έτσι οι άλλοι μάρτυρες;

- Παθών: Γιατί στον Βόλο υπάρχει παρακράτος τρομοκρατίας. Όλοι τρομοκρατήθηκαν.

* Πρόεδρος: Γιατί δεν φύγατε;

- Παθών: Ποτέ δεν το ’κανα αυτό στη ζωή μου. Είμαι σε αυτό τον χώρο πάνω από 40 χρόνια.

Από την πλευρά της μια μάρτυρας υπεράσπισης ισχυρίστηκε πως «ήμασταν μαζί με τον κατηγορούμενο σε καφετέρια και βγήκαμε έξω να δούμε τι συμβαίνει. Στην αρχή δεν καταλάβαμε τι γίνεται αλλά μετά ακούσαμε τα συνθήματα».

Το ίδιο κατέθεσε και ο κατηγορούμενος αρνούμενος κάθε εμπλοκή του στο επεισόδιο «Όλοι γνωρίζουν τόσο το ποιος είμαι εγώ όσο και το ποιος είναι αυτός» (σ.σ. ο παθών). Μάλιστα υπογράμμισε ότι «κάποια στιγμή στο παρελθόν αυτός με είχε πλησιάσει και μου είχε πει πως είχε μια παραγγελιά για μένα αλλά επειδή ήξερε τη μητέρα μου, τη γλίτωσα τάχα. Καλά, του λέω, αυτά μας τα ’παν κι άλλοι» για να συνεχίσει «Το επεισόδιο απ’ όσο ξέρω έγινε γιατί ήρθε το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής να κάνει επίθεση. Δεν ξέρω αν ήταν αντιεξουσιαστές. Στην πόλη του Βόλου όμως γενικά υπάρχει αντιφασισμός. Εγώ ήμουν στην καφετέρια και στην αρχή βγήκα γιατί νόμιζα πως ήταν τρακάρισμα».

* Πρόεδρος: Εσείς τον χτυπήσατε;

- Κατηγορούμενος: Φυσικά και όχι. Ρωτήστε στον Βόλο γι’ αυτόν τον κύριο που με κατηγορεί και θα καταλάβετε…

Στο πρώτο δικαστήριο είχε κηρυχτεί ένοχος και καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Χθες όμως ο εισαγγελέας της έδρας συμπέρανε πως δεν εμφανίζεται πουθενά ο κατηγορούμενος να χρησιμοποιεί ή να έχει σιδερογροθιά, ενώ αμφέβαλε ακόμα και για την εμπλοκή του στο επεισόδιο, προτείνοντας την αθώωσή του. Πρόταση που έκανε δεκτή το δικαστήριο.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass