Πεζοδρόμια στο Αχίλλειο

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2017 10:25

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Αχιλλείου του Δήμου Κιλελέρ παίρνει σάρκα και οστά. Πρόκειται για την πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου που διασχίζει το χωριό, δρόμος που δέχεται ιδιαίτερα μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο αφού συνδέει την Παλιά Εθνική Οδό Λάρισας-Βόλου με χωριά της Αγιάς, αλλά και που οδηγεί στα παράλια του νομού.

Η κίνηση των πεζών από δημιουργίας του δρόμου γινόταν στο έρεισμα που ουσιαστικά ήταν μέρος της οδού, ενώ λόγω της ασχολίας της πλειονότητας των Αχιλλειωτών με τη γεωργία, συχνό είναι το φαινόμενο μεγάλα οχήματα, όπως τρακτέρ με παρελκόμενα, να καταλαμβάνουν όλο το πλάτος της οδού με τους πεζούς μην ξέροντας πού να σταθούν και να μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών που βρίσκονται κατά μήκος της.

Λύση στο πρόβλημα αυτό ήρθε να δώσει η δημοτική αρχή του Δήμου Κιλελέρ πεζοδρομώντας τη μία πλευρά (τη δεξιά, με φορά από την Παλιά Εθνική προς Καλαμάκι) καθιστώντας την πεζή κίνηση εύκολη και προπάντων ασφαλή. Ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κιλελέρ Γιάννης Μπακαλόπουλος δήλωσε: «Η δημοτική αρχή του Θανάση Νασιακόπουλου βρίσκεται στο πλάι των δημοτών κατανοώντας τα προβλήματά τους, προσπαθώντας να δώσει λύση σ’ αυτά και το πιο σημαντικό βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους. Η πεζοδρόμηση ήταν ένα εκ των ων ουκ άνευ έργο για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρωπίνων κοινοτήτων, αλλά και για την απρόσκοπτη μετακίνηση των μεγάλων αγροτικών μηχανημάτων». Καθ’ όλη την εξέλιξη του έργου παρών ήταν και ο τοπικός σύμβουλος Αχιλλείου Δημήτρης Αραμπατζής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass