ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Προτείνουν ανέξοδες λύσεις στις Εργατικές Κατοικίες Αγ. Θωμά

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2017 22:35

Εγκλωβισμένοι στα δεκάδες προβλήματά τους και εγκαταλειμμένοι από τη δημοτική αρχή αισθάνονται οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Θωμά Λάρισας. Χθες το πρωί με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Αγίου Θωμά πραγματοποιήθηκε συνέλευση στον οικισμό, αλλά δυστυχώς, παρότι είχε προσκληθεί και η δημοτική αρχή προκειμένου να ενημερωθεί για τα ζητήματα που απασχολούν τους οικιστές των εργατικών κατοικιών, ουδείς εκπρόσωπος του Δήμου προσήλθε.

Απογοητευμένοι οι κάτοικοι συζήτησαν μεταξύ τους για τα προβλήματα και πιθανές λύσεις αντιμετώπισής τους, ενώ κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι η λίστα των προβλημάτων πρέπει να κατατεθεί στον Δήμο, από τον οποίο ζητούν να ενσκήψει με ευαισθησία.

Η ελλιπής καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων του οικισμού, η κατασκευή φρεατίων καθώς με την πρώτη βροχή ο οικισμός πλημμυρίζει, ο φωτισμός περιμετρικά του οικισμού, η τοποθέτηση ραμπών (σε όλο τον οικισμό, καθώς υπάρχουν μονάχα δύο ράμπες και έτσι δυσχεραίνεται η κίνηση των αναπηρικών αμαξιδίων αλλά και των γονιών με τα παιδικά καρότσια), η τοποθέτηση συστήματος ποτίσματος για τα παρτέρια και την παιδική χαρά αλλά και η επίλυση του ζητήματος της εγκατάστασης του ΜΕΣ Αγίου Θωμά μέσα στον οικισμό, είναι τα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν τη συνέλευση. Όπως τονίζει ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Μιχάλης Μπακατσής μιλώντας στην «ΕτΔ» οι 1.300 κάτοικοι του οικισμού αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους. «Οι λύσεις που ζητάμε είναι σχεδόν ανέξοδες, αρκεί να υπάρχει η διάθεση. Αισθανόμαστε εγκαταλειμμένοι. Μας κόψανε το νερό που πότιζε τα παρτέρια και το γρασίδι της παιδικής χαράς και όλα ξεράθηκαν. Θα μπορούσε να τοποθετηθεί ένα σύστημα αυτόματου ποτίσματος τη νύχτα αν φοβούνται ότι κάποιοι μπορεί να παίρνουν το νερό για δική τους δουλειά. Δεν έχουμε φρεάτια και με την πρώτη βροχή δεν μπορεί να κυκλοφορήσει άνθρωπος. Ο φωτισμός περιμετρικά του οικισμού δεν επαρκεί ενώ και η καθαριότητα είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Επίσης σημαντικό για εμάς είναι και το θέμα της εγκατάστασης του ΜΕΣ Αγίου Θωμά στην αίθουσα του οικισμού μας. Άρπαξαν την περιουσία του πολιτιστικού συλλόγου μας, την οποία παρανόμως κρατούν, ενώ και η στέγασή τους είναι παράνομη καθώς αυτός ο χώρος είναι μονάχα για οικιστές των εργατικών κατοικιών. Κάποια στιγμή πρέπει να βρεθεί μία λύση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με την ολοκλήρωση της συνέλευσης πάρθηκε η απόφαση το ΔΣ του Συλλόγου να καταθέσει τη λίστα των προβλημάτων και τις προτάσεις του στον Δήμαρχο Λαρισαίων.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass