ΒΑΣ. ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ: ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ

Η ΝΔ θα φέρει δουλειές και επενδύσεις

* Τι είπε για φέτα, προσλήψεις, κομματικά ψηφοδέλτια

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2017 23:00

«Η ΝΔ είναι ενωμένη, αρραγής, έτσι άλλωστε τη θέλει η βάση. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν εκτός από το προβάδισμα της ΝΔ, ότι και ο κόσμος θέλει πολιτική αλλαγή. Όταν έρθει αυτή η ώρα, το κόμμα μας θα επιδιώξει συνεργασίες με κόμματα του δημοκρατικού τόξου, τα οποία υιοθετούν τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με μοναδική μας αποστολή να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Εμείς έχουμε ως πρωταρχικό μέλημα να φέρουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και όχι να δίνουμε επιδόματα αλληλεγγύης».

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε το πολιτικό στίγμα της ΝΔ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και βουλευτής Α΄ Αθηνών Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες το πρωί στο ξενοδοχείο «Olympus Terra» στη Γιάννουλη. Λίγο νωρίτερα είχε μιλήσει στη δράση επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας, μέσω της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών που διεξαγόταν στον ίδιο χώρο.

Ακόμη ο κ. Κικίλιας, ο οποίος συνοδευόταν από τους βουλευτές κ.κ. Χαρακόπουλο και Κέλλα, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας Χρήστο Καπετάνο, ο οποίος και τον καλωσόρισε επίσημα, και τους άλλους προέδρους των ΝΟΔΕ Θεσσαλίας, το μέλος της Π.Ε. Ελένη Αξιόγλου και τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας Δημ. Δριστέλλα, άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χαρακτηρίζοντάς τους «άσχετους στα οικονομικά και στα της διαπραγμάτευσης και άφαντους, καθώς κανείς βουλευτής τους δεν περπατά ήσυχος στους δρόμους». Μάλιστα στον αντίποδα, ο ίδιος, κληθείς να σχολιάσει το κλίμα που συνάντησε στην Ελασσόνα, λόγω της αντίδρασης των κτηνοτρόφων για τη φέτα, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «χόρτασε κεράσματα και γεύθηκε κάθε είδους τοπικής νοστιμιάς που του πρόσφεραν οι ντόπιοι».

ΦΕΤΑ

Κληθείς από την «ΕτΔ» να σχολιάσει τις αντιδράσεις των κτηνοτρόφων για τη στάση των γαλάζιων ευρωβουλευτών στην κρίσιμη ψηφοφορία στις Βρυξέλλες, αλλά γενικότερα και τη θετική στάση της ΝΔ στη Συμφωνία CETA, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βασίλης Κικίλιας δήλωσε τα εξής: Αυτή η συμφωνία φέρει τις υπογραφές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, των υπουργών της Σταθάκη και Κατρούγκαλου. Υποκριτικά δεν ψήφισαν τη Συμφωνία οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λόγων των ρυθμίσεων στα εργασιακά και όχι για τη Φέτα. Επικοινωνιακά υπήρξε ένα θέμα για μας, το οποίο προσπαθούμε να θεραπεύσουμε. Ας φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συμφωνία στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Θα τη φέρει; Δεν το νομίζω…».

Επίσης απαντώντας σε διάφορα ερωτήματα εκπροσώπων των ΜΜΕ, ο κ. Κικίλιας, τόνισε συγκεκριμένα τα εξής:

-ΕΚΛΟΓΕΣ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

Ζητάμε εκλογές για το καλό της χώρας άσχετα από το κλείσιμο της αξιολόγησης. Αυτοί έχουν φέρει το τρίτο μνημόνιο, θα φέρουν και τέταρτο. Οι άνθρωποι έχουν στόχο μόνο την καρέκλα. Όλα τα στελέχη της κυβέρνησης λένε με δηλώσεις τους ότι έχουμε καθυστέρηση της αξιολόγησης. Αυτά τα σκληρά μέτρα που είναι προς ψήφιση είναι τα μέτρα που επιβάλλονται λόγω αυτής της καθυστέρησης. Εμείς θέλουμε να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση. Αν μπορούν ας κλείσουν τη Συμφωνία με τους δανειστές. Αν δεν μπορούν να φύγουν και να γίνουν εκλογές. Τότε θα διαπραγματευτεί η επόμενη Κυβέρνηση. Σε κανέναν τομέα της πολιτικής δεν έχουν βελτιωθεί τα πράγματα τα τελευταία δύο χρόνια. Μ’ αυτούς που μας κυβερνούν είμαστε καταδικασμένοι. Πρέπει να φύγουν το γρηγορότερο.

-ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Η ΝΔ εισπράττει την αποδοχή γιατί είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, όταν οι άλλοι έλεγαν πως θα σκίσουν τα μνημόνια. Η ΝΔ έχει δείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να πάρει μέτρα κόντρα σε αυτά που θέλουν οι δανειστές. Όπως η μείωση του ΦΠΑ και η εισφορά αλληλεγγύης.

-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Αυτό που μας εξοργίζει είναι ότι τη στιγμή που χάνονται ζωές, επειδή το ΕΚΑΒ δεν διαθέτει επαρκές προσωπικό, ενώ υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στα νοσοκομεία, ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά ως νέο Σοβιέτ, διορίζοντας κομματικούς εγκάθετους από το παράθυρο. Γίνεται πάρτι προσλήψεων και στην Υγεία, γίνεται πάρτι στην Παιδεία.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο βουλευτής Χρ. Κέλλας, ο οποίος υποστήριξε ότι προ ημερών προσελήφθησαν 50 κοινωνιολόγοι σε hot spot της Θεσ\νίκης.

Κληθείς από την «ΕτΔ» να διευκρινίσει «αν αυτές οι κομματικές προσλήψεις, η ΝΔ ως κυβέρνηση θα τις αποδεχθεί», απάντησε ότι «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να διορίζονται οι κομματικοί εγκάθετοι» και πρόσθεσε πως «απολύσεις από το Δημόσιο δεν θα γίνουν. Θα υπάρξει όμως κινητικότητα».

-Η ΝΔ

Η χώρα χρειάζεται ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει μείωση της φορολογίας, μείωση των δαπανών του Δημοσίου, προσέλκυση επενδύσεων. Να δημιουργήσουμε δουλειές για τους νέους ανθρώπους, ώστε αυτοί να μην ζούνε με δανεικά ή μαζί με τους γονείς τους. Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας με μείωση των φόρων και περιστολή των δαπανών στο Δημόσιο. Με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί η φορολογία και θα φέρουμε επενδύσεις. Με Τσίπρα - Καμμένο κόβονται μισθοί και συντάξεις, εμείς με επενδύσεις θα φέρουμε νέες δουλειές.

Όσον αφορά στα κομματικά ψηφοδέλτια, σε αυτά θα περιλαμβάνονται οι άξιοι συνάδελφοι, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι είναι εδώ και περπάτησαν στα πολύ δύσκολα, ενώ υποψήφιοι θα είναι και νέοι άνθρωποι, άνθρωποι από την αγορά, οι οποίοι θα βάλουν πλάτη στα δύσκολα.

Τέλος ο κ. Κικίλιας αναφερόμενος στη διαφοροποίηση Μεϊμαράκη αναφορικά με την ψήφιση των μέτρων από το κόμμα, υπογράμμισε ότι «Η ΝΔ είναι ενωμένη και έχει τεράστιο σεβασμό σε πρώην προέδρους που έδωσαν μάχη για την παράταξη».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass