ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Πέταξαν έμβρυο στα σκουπίδια!

* Σοκαρισμένη η υπάλληλος στη διαλογή ανακυκλώσιμων υλικών που ανοίγοντας τη σακούλα βρήκε νεκρό το έμβρυο

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2017 22:22
Η ταινία διαλογής όπου η εργαζόμενη βρήκε την μπλε σακούλα με το νεκρό έμβρυο Η ταινία διαλογής όπου η εργαζόμενη βρήκε την μπλε σακούλα με το νεκρό έμβρυο

Ένα έμβρυο, μέσα σε σακούλα εμπορίου, βρήκε νεκρό χθες το πρωί εργαζόμενη στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στη χωματερή της Λάρισας.

Έντρομη και σοκαρισμένη από το θέαμα η υπάλληλος στην ταινία διαλογής των ανακυκλώσιμων σκουπιδιών δεν πίστευε στα μάτια της όταν ανοίγοντας μια κοινή σακούλα, αντί για σκουπίδια όπως θα περίμενε, βρήκε το έμβρυο μαζί με τον ομφάλιο λώρο και τμήμα του πλακούντα.

Μια πρωτόγνωρη για τα τοπικά χρονικά υπόθεση, με την ΕΛ.ΑΣ. εξετάζοντας τα δρομολόγια του απορριμματοφόρου – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - να εστιάζει τις έρευνες στην επαρχία της Ελασσόνας ενώ πολλά ερωτήματα αναμένεται να απαντηθούν και από την ιατροδικαστική έρευνα καθώς σήμερα θα γίνει η νεκροτομή.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις πάντως, προκύπτει πως το έμβρυο – αγόρι στο φύλο – δεν είχε σχηματισθεί πλήρως και διακόπηκε πρόωρα η κύηση για λόγους που ερευνά η αστυνομία.

«Η συνάδελφος στην “ταινία” τρόμαξε, όπως θα τρομάζαμε όλοι» τονίζει στην «Ε» ο εργοδηγός στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στη χωματερή Λάρισας, Θανάσης Παπαοικονόμου προσθέτοντας πως «είναι ένα περιστατικό που σε αφήνει άφωνο».

Το ΚΔΑΥ βρίσκεται δίπλα από τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων εκεί όπου καταλήγουν τα ανακυκλώσιμα υλικά. Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων στο ΚΔΑΥ, στις 11 χθες το πρωί, ένας από τους συναδέλφους τους στην ταινία διαλογής, με μια πρώτη ματιά διαπίστωσε πως η σακούλα δεν περιέχει ανακυκλώσιμα υλικά και την άφησε να καταλήξει στα κοινά απορρίμματα και από εκεί στη χωματερή.

Κάτι που δεν έκανε επόμενη εργαζόμενη στην ταινία η οποία άνοιξε την μπλε σακούλα για να διαπιστώσει έντρομη πως πρόκειται για ένα έμβρυο, 20 με 28 εβδομάδων με βάση και το άψυχο σώμα. Οι ίδιες – πρώτες – εκτιμήσεις – θέλουν το έμβρυο να είναι 6 ή 7 μηνών. Εκτιμήσεις που δεν επιβεβαιώνουν οι διωκτικές αρχές που εμφανίζονται επιφυλακτικές παραπέμποντας στην ιατροδικαστική έρευνα που θα απαντήσει στο ερώτημα για τις συνθήκες θανάτου.

Παράλληλα, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για να εντοπισθεί η μητέρα και όσοι συνεργάσθηκαν μαζί της στην απόφαση να τυλίξουν το έμβρυο σε μια σακούλα και να το πετάξουν στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Πράξη που δεν μαρτυρά «έγκλημα» καθώς όλοι γνωρίζουν πως τα ανακυκλώσιμα υλικά, περνάνε από διαλογή. Μια πράξη που δηλώνει απόγνωση, φόβο και πρόθεση απόκρυψης μια εξέλιξης, ίσως για κοινωνικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζουν στην περιοχή της Ελασσόνας. Με βάση και τα δρομολόγια απορριμματοφόρων, τα ανακυκλώσιμα υλικά που βρέθηκαν χθες τα ξημερώματα στο Κέντρο Διαλογής προήλθαν από την αποκομιδή απορριμμάτων από το Κέντρο της Λάρισας, των Φαρσάλων και περιοχών της Ελασσόνας.

Η πρωινή βάρδια στο ΚΔΑΥ είχε από νωρίς επεξεργασθεί ανακυκλώσιμα υλικά από άλλες περιοχές και έτσι η ΕΛ.ΑΣ. καταλήγει στην εκτίμηση ότι το έμβρυο πέταξαν άγνωστοι σε περιοχή της Ελασσόνας. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η αποκομιδή απορριμμάτων στην ίδια περιοχή έγινε στο διάστημα από το περασμένο Σάββατο μέχρι και χθες Δευτέρα, το πρωί αφού στην περιφέρεια, συνηθίζεται το απορριμματοφόρο να εκτελεί δρομολόγιο με επαρκές φορτίο.

Η ΕΛ.ΑΣ. θα αναμένει σήμερα την ιατροδικαστική έρευνα για να αποσαφηνισθούν ερωτήματα που συνδέονται κυρίως με τις συνθήκες θανάτου του εμβρύου ενώ, παράλληλα με τη λήψη γενετικού υλικού για την ταυτοποίηση της μητέρας, από χθες το μεσημέρι βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες στην Ελασσόνα αφού η μητέρα εκτιμάται πως, λόγω της κατάστασής της, θα αναζήτησε ιατρική βοήθεια.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass