ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Χωρίς αλλαγές τα Νομικά Πρόσωπα

* Απόφαση και για δεσμευμένες ιδιοκτησίες στις συνοικίες, του Ιπποκράτη – Παπασταύρου, της Φιλιππούπολης, του Λειβαδακίου, του Αγ. Θωμά και της Νεάπολης

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2017 22:18
Ο κ. Θωμ. Δαούλας Ο κ. Θωμ. Δαούλας

Χωρίς σημαντικές αλλαγές θα ορισθούν -κατά την αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου- τα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων του Δήμου Λαρισαίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η μοναδική μεταβολή αφορά στον πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου όπου αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρώην αντιδήμαρχος Νίκ. Καλτσάς στη θέση του αντιδημάρχου Πολιτισμού Παν. Σάπκα, ο οποίος θα τοποθετηθεί στη θέση του αντιπροέδρου του ΔΩΛ.

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, θα ανανεωθεί η θητεία της σημερινής αντιπροέδρου Αννυς Ψάρρα – Περήφανου ενώ κοινή θα είναι η προεδρεία στις δύο Σχολικές Επιτροπές (σχολείων της Πρωτοβάθμιας και σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

Πρόεδρος αναμένεται να τοποθετηθεί ο δημοτικός σύμβουλος Θωμ. Δαούλας που ίδια χρέη εκτελεί και σήμερα, μετά και την αποχώρηση του πρώην αντιδημάρχου Αλέξ. Μπατζανούλη από την προεδρεία της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας.

Στη συνεδρίαση θα γίνουν γνωστές και οι προτάσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, όπως και η πρόταση της δημοτικής αρχής, για την κάλυψη των υπολοίπων θέσεων στα Δ.Σ..

Στις κοινωφελής τώρα επιχειρήσεις του Δήμου, όπως η ΔΕΥΑΛ, το Θεσσαλικό και η ΔΗΚΕΛ, οι όποιες αποφάσεις για αλλαγές στις διοικήσεις μετατίθενται για το μέλλον.

ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΑ

Να σημειωθεί πως το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας θα συνεδριάσει στις 7 σήμερα το απόγευμα, συνεδρίαση στην οποία -σύμφωνα και με την ημερήσια διάταξη- θα ληφθεί απόφαση και για την πολεοδομική κατάσταση και για τις δεσμευμένες ιδιοκτησίες για τη δημιουργία κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, που βρίσκονται στην 1η Δημοτική Κοινότητα.

Πρόκειται για τη δεύτερη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο – ανά Δημοτική Κοινότητα - καθώς προηγήθηκαν οι εκτάσεις που αφορούσαν στη 2η Δημοτική Κοινότητα (Κέντρο, Αμπελόκηποι, Αγ. Αχίλλιος, Αγ. Κωνσταντίνος και Αγ. Αθανάσιος). Συζήτηση που είναι ενταγμένη στην πρόθεση της δημοτικής αρχής, να επιλύσει το κοινωνικό πρόβλημα της δέσμευσης ιδιοκτησιών συμπολιτών επί δεκαετίες και παράλληλα να ληφθούν συνολικές αποφάσεις για την υλοποίηση του σχεδίου πόλης.

Η αποψινή συζήτηση λοιπόν για την 1η Δημοτική Κοινότητα θα επικεντρωθεί στις συνοικίες του Ιπποκράτη - Παπασταύρου, της Φιλιππούπολης, του Λειβαδακίου, του Αγ. Θωμά και της Νεάπολης, συνοικία που -όπως σημειώνεται και στην εισηγητική έκθεση- «είναι η μοναδική περιοχή χωρίς ουσιαστικό πρόβλημα δεσμευμένων κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων».

Η συνοικία του Ιπποκράτη, χαρακτηρίζεται από την πυκνή δόμηση, την έλλειψη κοινόχρηστων χώρων αλλά και την κακή ρυμοτομία στον αρχικό πυρήνα της συνοικίας. Η οδός Κοζάνης «διακόπτει» την πρόσβαση στο πάρκο Αλκαζάρ ενώ παρατηρούνται προβλήματα διανοίξεων οδών ή διαπλατύνσεων (Μανουσάκη, Καλογιάννη).

Ο εισηγητής και, αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Δημ. Μαβίδης, αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά σε 8 συνολικά οικοδομικά τετράγωνα και κοινόχρηστους χώρους.

Στη συνοικία της Φιλιππούπολης, μια από τις πολυπληθέστερες εκτός κέντρου συνοικίες, υπάρχει πρόβλημα με την κάλυψη κτιριακών αναγκών στο 9ο Δημοτικό Σχολείο ενώ «σημαντικοί κοινόχρηστοι χώροι της συνοικίας και κυρίως αυτοί που διαμορφώνουν το γραμμικό πάρκο “Χατζηχαλάρ” δεν έχουν αποκτηθεί από την πόλη και βαρύνονται με δικαστικές αποφάσεις άρσεων απαλλοτρίωσης».

Το Λειβαδάκι είναι η «πέμπτη κατά σειρά συνοικία με το χαμηλότερο ποσοστό υλοποίησης του σχεδίου πόλης (67%)» όπου οι δεσμευμένοι χώροι θα αξιολογηθούν με αφορμή και το θέμα της ΔΕΗ (υποσταθμός και πυλώνες μεταφοράς).

Τέλος για τη συνοικία του Αγ. Θωμά, πρόσφατα παραλήφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η πολεοδομική μελέτη επέκτασης της συνοικίας και ακολουθεί η διαδικασία έγκρισης, όπου αναμένεται να επιλυθούν κάποια από τα προβλήματα της περιοχής.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass