6ος ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ –ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ»

Μήνυμα ζωής από τον ΟΚΑΝΑ

* Όλοι οι συμμετέχοντες και οι βραβευθέντες

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2017 22:53

 Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας ξεδίπλωσαν όλο το ταλέντο τους οι μαθητές των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του νομού μας, που με τις δημιουργίες τους συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον 6ο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ, σε συνεργασία με τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Λάρισας.

Το φετινό θέμα του διαγωνισμού που παραδόθηκε εδώ και μήνες στα σχολεία του νομού μας για να δημιουργήσουν τα καλλιτεχνήματά τους είχε τίτλο: «Αγαπώ τον εαυτό μου και νοιάζομαι για σένα».

Εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στη διαδικασία του διαγωνισμού, δημιούργησαν ξεχωριστά έργα, μια αξιόλογη και έγκριτη επιτροπή διέκρινε τους βραβευθέντες και η διαδικασία κορυφώθηκε με την εκδήλωση βράβευσης που περιείχε επιβράβευση, ενθάρρυνση, συλλογικές δημιουργίες, σπουδαία μηνύματα και ζεστά συναισθήματα.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, απηύθυνε χαιρετισμό η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ κ. Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία αφού υποδέχθηκε θερμά τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της περιοχής μας, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Για άλλη μια φορά, τα παιδιά, αυτοί οι μεγάλοι καλλιτέχνες της ψυχής, απέδειξαν ότι υπάρχει πραγματική ελπίδα, αφού μέσα από τα έργα τους έστειλαν στην πόλη, στη χώρα και στην Ευρώπη μηνύματα για τις σύγχρονες αγωνίες μας, για τις ανάγκες μας, τον ανθρωπισμό και τη συλλογικότητα, τη φτώχεια και την προσφυγιά, φωνάζοντας δυνατά και με όλους τους τρόπους, με τα εικαστικά, τη μουσική, τον χορό, τον ρυθμό ότι αντιστεκόμαστε και διεκδικούμε ποιότητα στη ζωή μας και στις σχέσεις μας. Το σημερινό μήνυμα «Αγαπώ τον εαυτό μου -Νοιάζομαι για σένα» το έκαναν τα παιδιά μοναδικό, καθώς δίδαξαν μέσα από το έργα τους ότι όταν αγαπάμε τους εαυτούς μας γι’ αυτό που είμαστε, μόνο τότε μπορούμε να προσφέρουμε ένα κομμάτι μας και να νοιαστούμε για τους άλλους, εκφράζοντας στήριξη, αγάπη και αλληλεγγύη, που είναι απολύτως απαράιτητα για την ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων».

 Ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Βασίλης Αναγνωστόπουλος εξέφρασε την απόλυτη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Κέντρο Πρόληψης Λάρισας και στο έργο που επιτελεί, κάνοντας λόγο για ένα έργο που έχει πλέον ξεφύγει από τα όρια της πόλης και γίνεται αντικείμενο ενδιαφέροντος και ζωηρής συζήτησης σε περιφέρειες όλης της χώρας.

 Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης ο αρχιμανδίτης π. Ανθιμος εκ μέρους του μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Καψάλης, η εκπρόσωπος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παπαδοπούλου, ενώ παραστάθηκαν εκπρόσωποι φορέων και επιστημονικών συλλόγων της πόλης.

Τα σχολεία που συμμετείχαν στον 6ο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό ήταν:

Δημοτικά:

Δημοτικό Σχολείο Ομορφοχωρίου, 23ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας, 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας, Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη, 1ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα, 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Γυμνάσια:

8ο Γυμνάσιο Λάρισας, 1ο Γυμνάσιο Λάρισας, 1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου, 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου, Γυμνάσιο Αμπελώνα, 15ο Γυμνάσιο Λάρισας & Λυκειακές τάξεις, Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη, 1ο Γυμνάσιο Φαρσάλων, Γυμνάσιο Νίκαιας, Γυμνάσιο Εκπαιδευτηρίων Μ. Ράπτου, Γυμνάσιο 2ου ΣΔΕ Λάρισας.

Λύκεια:

Λύκειο Τυρνάβου, Λύκειο Αμπελώνα, 1ο ΓΕΛ Ελασσόνας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης, παρουσιάστηκαν θεατρικά και μουσικά δρώμενα από μαθητές σχολείων του νομού μας και απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι ειδικές διακρίσεις στους μαθητές που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό και ξεχώρισαν για τα έργα τους.

Ειδικότερα:

Στο Δημοτικό:

Το 1ο βραβείο κέρδισε το 23ο Δ.Σ. Λάρισας και οι μαθήτριες Αναστασία Μπίκα και Ελένη Σουλιώτη.

Το 2ο βραβείο κέρδισε το 4ο Δ.Σ. Λάρισας και οι μαθητές Γεώργιος Γκέκας, Βασίλης Γιακοβής και Γιάννης Παπαδαμολουκάς.

Το 3ο βραβείο κέρδισε το 1ο Δ.Σ. Τυρνάβου και οι μαθήτριες, Ειρήνη Κατσαβάκη, Ζωή Τζέκου και Μαρίνα Μάλκο.

Στο Γυμνάσιο:

Το 1ο βραβείο κέρδισε το 1ο Γυμνάσιο Λάρισας και οι μαθήτριες Μαρία Ζέγγου, Μαριλένα Κελεσίδη και Θεοδοσία Αργυρακούλη.

Το 2ο βραβείο κέρδισε το Γυμνάσιο Εκπαιδευτηρίων Ν. Μπακογιάννη και η μαθήτρια Μαρίλια Μάρκου.

Το 3ο βραβείο κέρδισε το 1ο Γυμνάσιο Φαρσάλων και οι μαθήτριες Ελένη Μπανιά, Βασιλική Ντοκούζη και Σαμάνθα Σεκέρι.

Στο Λύκειο:

Το 1ο βραβείο κέρδισε το Λύκειο Τυρνάβου και οι μαθήτριες Ζέφη Νάκα, Μαρία Γεωργάκη και Ευαγγελία Αντωνίου.

Το 2ο βραβείο κέρδισε το 1ο Λύκειο Ελασσόνας και οι μαθήτριες Ελένη Καραφουλίδου, Άντζελα Σάλα και Νίκη Βάρσου

Το 3ο βραβείο κέρδισε το Λύκειο Αμπελώνα και οι μαθήτριες Ανδρονίκη Καλαμπούκα, Σοφία Καράβα και Ερτουγγέλα Φετάου.

Τιμητική διάκριση δόθηκε στο 2ο ΣΔΕ των φυλακών Λάρισας.

Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε επίσης στο 1ο Δ.Σ. Αμπελώνα, που αφίσα μαθητών του θα χρησιμοποιηθεί ως αφίσα της εκδήλωσης του Κέντρου Πρόληψης «Αποτύπωμα».

Επίσης στο προθάλαμο του Ωδείο λειτούργησε έκθεση με όλα τα έργα των μαθητών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass