ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΕ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στη Λάρισα το «Ιστορικό Ράλι Ελλάδας 2017»

* Στις 30 Απριλίου στη Λάρισα το Champions League Κωφών με τη συμμετοχή 16 ομάδων από όλη την Ευρώπη

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2017 23:00

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ) ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας κατά τη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση.

Άμεσο αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας - που αποφασίσθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία καθώς διαφώνησε η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ – θα είναι η διοργάνωση στις 13 – 15 Οκτωβρίου στη Λάρισα, του ιδιαίτερα σημαντικού για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού πανευρωπαϊκού αγώνα «Ιστορικό ράλι Ελλάδας 2017»

Σύμφωνα με τον σημερινό σχεδιασμό, για τη διοργάνωση του ερχόμενου Οκτωβρίου, η Λάρισα θα αποτελέσει το Κέντρο Αγώνα, (σημείο αφετηρίας και τερματισμού) και το Service Park των αυτοκινήτων θα βρίσκεται στον χώρο της Σκεπαστής Αγοράς Νεάπολης. Στη διοργάνωση θα μετάσχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ εκδήλωσαν ενδιαφέρον και Δήμοι, όπως οι Τεμπών και Αγιάς, με την επιλογή διαδρομών.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε με τους επικεφαλής των παρατάξεων να σημειώνουν την προσφορά στα κοινά του πρώην Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Σωτηρίου που απεβίωσε προχθές.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του ΚΚΕ, «Λαϊκή Συσπείρωση», Π. Κρίκη που επέκρινε τη δημοτική αρχή για μη τήρηση των δεσμεύσεων στη μεταστέγαση σχολικών μονάδων, όπως το ΔΑΔ, το 4ο ΕΠΑΛ, αλλά και για μη τήρηση των δεσμεύσεων για επιχορηγήσεις των σχολείων, είτε για να μην πληρώνουν οι γονείς για την προμήθεια αναλώσιμων είτε για τις δαπάνες επιδιόρθωσης ζημιών από τον τελευταίο παγετό.

Ο δημοτικός σύμβουλος Ντ. Διαμάντος ζήτησε ενημέρωση για το θέμα του σχολικού συγκροτήματος (4ου – 37ου Δημοτικών Σχολείων) μετά και την πτώση σοβάδων σε σχολική αίθουσα.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γ. Σούλτης για τη μεταστέγαση του 4ου ΕΠΑΛ στο κτίριο της Παλιάς Ακαδημίας σημείωσε ότι η μεταστέγαση του Τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ενώ συνεχίζονται οι επαφές με τις «Κτιριακές Υποδομές» για την παραλαβή του κτιρίου από τον Δήμο.

Για το 4ο Δημοτικό ο κ. Σούλτης αναφέρθηκε στο ιστορικό κατασκευής και παραλαβής του σχολικού συγκροτήματος, ενώ για το θέμα της επιδιόρθωσης των ζημιών αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Δήμου τονίζοντας πως για όλες τις ενέργειες είναι ενήμεροι σχολική κοινότητα και γονείς. Τέλος για το θέμα του Τμήματος παιδιών με ΔΑΔ, σημείωσε ότι καθυστερεί η σχετική εργολαβία.

Ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών και δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Δαούλας αναφερόμενος στα κατασκευαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολικό κτίριο (4ο – 37ο Δημοτικά) έκανε λόγο για «εγκληματική αμέλεια». Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, διευκρίνισε πως «έχω ζητήσει να ενημερωθώ για τυχόν ευθύνες» με την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου να τονίζει πως «δεν ήμουν ποτέ αντινομάρχης έργων, το έργο το επιβλέπουν μηχανικοί» και να ζητά το θέμα του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος να αποτελέσει ξεχωριστό θέμα και να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση, με τον κ. Διαμάντο να σημειώνει πως «η ευκολία με την οποία αδαείς μιλάνε για κακοτεχνίες είναι τραβηγμένη».

ΡΑΛΙ

Στο σύμφωνο συνεργασίας του Δήμου Λαρισαίων και της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ) – αφού προηγήθηκε προβολή υλικού από προηγούμενη διοργάνωση – αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Τάχος, σημειώνοντας ότι οι στόχοι αυτής της πρωτοβουλίας είναι τρεις: "Η διασκέδαση των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τα οφέλη για την πόλη και η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας".

Στη συνεργασία αναφέρθηκαν τόσο ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημ. Μιχαλακάκης όσο και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Λάρισας (ΣΜΑΛ) Κων. Παπαθανασίου, τονίζοντας την ανάγκη ανάπτυξης του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και της υιοθέτησης μακροπρόθεσμων πολιτικών για την οδική ασφάλεια.

Ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της Λάρισας, ενώ με την εισήγηση συμφώνησαν οι επικεφαλής των παρατάξεων με εξαίρεση τον κ. Κρίκη, ο οποίος, τονίζοντας τη «διαφορετική αντίληψη για τον αθλητισμό» καταψήφισε την εισήγηση λέγοντας ότι «δεν ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες». Ενστάσεις για το πώς η διοργάνωση ενισχύει την οδική ασφάλεια κατέθεσε ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Κων. Ρεβήσιος, προσθέτοντας την ανάγκη η διοργάνωση να λάβει υπόψη της περιβαλλοντικά θέματα.

ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΑ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε επίσης η εισήγηση του αντιδημάρχου Πολεοδομίας Δημ. Μαβίδη σχετικά με την πολεοδομική κατάσταση και για τις δεσμευμένες ιδιοκτησίες για τη δημιουργία κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων που βρίσκονται στην 1η Δημοτική Κοινότητα. Την εισήγηση καταψήφισε ο κ. Κρίκης.

CHAMPIONS

LEAGUE ΚΩΦΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης ομόφωνα τη συνδιοργάνωση του Δήμου Λαρισαίων με την Περιφέρεια Θεσσαλίας των αγώνων ποδοσφαίρου στο πλαίσιο του Champions League Κωφών. Η διοργάνωση θα γίνει στη Λάρισα από τις 30 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου, όπως διευκρίνισε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δημ. Κωσταρόπουλος, με τη συμμετοχή 16 ομάδων από όλη την Ευρώπη. Στη διοργάνωση αναφέρθηκε, με τη βοήθεια διερμηνέα, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής ο κ. Λευτέρης Μηνάς. Τέλος το συμβούλιο ενέκρινε τη συνδιοργάνωση του Δήμου Λαρισαίων με την Περιφέρεια Θεσσαλίας του αγώνα δρόμου RUN GREECE που θα γίνει στη Λάρισα.

ΝΟΜΙΚΑ

Να σημειωθεί τέλος ότι ομόφωνα ορίσθηκαν τα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων του Δήμου, με τον δημοτικό σύμβουλο Νίκ. Καλτσά να τοποθετείται πρόεδρος στο Δημοτικό Ωδείο, τη δημοτική σύμβουλο Αννυ Ψάρρα – Περίφανου να παραμένει αντιπρόεδρος στη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και τον δημοτικό σύμβουλο Θωμά Δαούλα να τοποθετείται πρόεδρος και στις δύο Σχολικές Επιτροπές, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τον κ. Κρίκη να ζητά να εξετασθεί το ενδεχόμενο της εκπροσώπησης της παράταξης στο Δ.Σ. του ΔΩΛ.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass