ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟ ΣΠΥΡΟΥ

Καινοτόμες ποικιλίες βαμβακιού

Δημοσίευση: 09 Απρ 2017 8:38

Ο Αγροτικός Οίκος Σπύρου είναι η πρώτη ελληνική εταιρία έρευνας, παραγωγής και εμπορίας σπόρων σποράς (Βαμβάκι, Καλαμπόκι, Μηδική). Στην 70χρονη πορεία της έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του Έλληνα καλλιεργητή και το όνομά της είναι συνώνυμο με τον σπόρο υψηλής ποιότητας

. Έχει καθετοποιήσει πλήρως ένα ευρύ πρόγραμμα σποροπαραγωγής, το οποίο υποστηρίζεται από ιδιόκτητες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις τεχνολογίας αιχμής. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία σπόρων κορυφαίας ποιότητας σε βλαστικότητα, καθαρότητα, αντοχή και ποιότητα συγκομιδής.

Το Συγκρότημα Σποροπαραγωγής και Βιομηχανικής Επεξεργασίας Σπόρων, που βρίσκεται στον Αλμυρό Βόλου, συγκαταλέγεται στα 5 μεγαλύτερα του κόσμου, ως προς τη δυναμικότητα στην παραγωγή και την αποθήκευση. Τα τελευταία 20 χρόνια το ερευνητικό πρόγραμμα της εταιρίας υποστηρίζεται από επιστήμονες διεθνούς κύρους και έχει αναπτύξει:

Παγκόσμιες καινοτομίες στον τομέα του βαμβακιού, με ποικιλίες που συνδυάζουν μοναδικά το ιδιαίτερα υψηλό και σταθερό δυναμικό παραγωγής με πρωιμότητα και τεχνολογικά χαρακτηριστικά που προσδίδουν υπεραξία.

Έχοντας διαγνωσθεί η ανάγκη να βελτιωθεί η ποιότητα ίνας του ελληνικού βαμβακιού, έχει προχωρήσει στη δημιουργία των πρώιμων παραγωγικών και με εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά ποικιλιών βαμβακιού, ELPIDA, GW1409, ARMADA και κάτω από το πλαίσιο πιστοποίησης GOLDEN FIBER έρχεται να αναβαθμίσει το ελληνικό βαμβάκι.

Η εταιρία Σπύρου συμμετέχει ενεργά στη διεπαγγελματική επιτροπή που σαν στόχο έχει την υποστήριξη της βαμβακοκαλλιέργειας στην Ελλάδα

Επίσης, η εταιρία Σπύρου στα πλαίσια υποστήριξης της ποιοτικής διαχείρισης για την καλλιεργητική χρονιά 2017, προσφέρει στον Έλληνα βαμβακοπαραγωγό στα 5 σακιά από τις ποικιλίες LIDER, CAMPO, BABYLON ένα σακί δώρο, με μόνη υποχρέωση να παραδώσει στο εκκοκκιστήριο ολόκληρο φορτίο από σύσπορο βαμβάκι μονοποικιλιακό από τις παραπάνω επώνυμες ποιοτικές ποικιλίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass