ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ κ. Π. ΣΑΡΧΩΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ

Θεμελιώθηκε το Πολυκέντρο Δένδρων

*Ευχαριστίες του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Χρ. Τασιούλα στη δημοτική αρχή

Δημοσίευση: 10 Απρ 2017 22:04
Στιγμιότυπα από τη χθεσινή τελετή της θεμελίωσης του Πολυκέντρου Δένδρων Στιγμιότυπα από τη χθεσινή τελετή της θεμελίωσης του Πολυκέντρου Δένδρων

Η τελετή θεμελίωσης ενός σημαντικού έργου για τους κατοίκους των Δένδρων Τυρνάβου πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην πλατεία του χωριού. Είναι η θεμελίωση - κατασκευή κτιρίου με χρήση πολιτιστικών δραστηριοτήτων και ΚΑΠΗ.

Οι εργασίες θεμελίωσης άρχισαν εδώ και καιρό, ενώ χθες ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης μαζί με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δένδρων κ. Χρήστο Τασιούλα, παρουσία πολλών κατοίκων του χωριού και με την ευλογία του εφημερίου των Δένδρων πατρός Αγγέλου παρευρέθηκαν στην τελετή της θεμελίωσης όπου και τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος. Παρών ήταν επίσης και ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρίας Μπουλογιάννης Στεφ. Κωνσταντίνος.

Οι εργασίες για την ολοκλήρωση του κτιρίου προχωρούν ταχύτατα και θα είναι κόσμημα για τα Δένδρα. Έχει συνολική δόμηση 219 τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων, καθώς και 80 περίπου τετραγωνικά ημιυπαίθριων χώρων.

Το έργο χρηματοδοτείται από δημοτικούς πόρους.

 Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 272.357 ευρώ και 62.642 ευρώ Φ.Π.Α.

Στο νέο ισόγειο κτίριο προβλέπεται να λειτουργήσει το ΚΑΠΗ παράλληλα με την παρουσίαση διάφορων πολιτιστικών εκδηλώσεων των κατοίκων των Δένδρων.

Η κατασκευή του κτιρίου είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα με οπτοπλινθοδομή, η οποία στα εξωτερικά τοιχώματα θα είναι διπλή με μόνωση από εξηλασμένη πολυστερίνη ακολουθώντας πλήρως τις επιταγές του ΚΕΝΑΚ. Επίσης προβλέπεται πλήρης εξυπηρέτηση για ΑμεΑ.

Ακόμα θα διαθέτει χώρο κουζίνας. Παράλληλα θα υπάρχουν πλήρεις εγκαταστάσεις ύδρευσης, αποχέτευσης, κλιματισμού.

Το έργο αναμένεται να παραδοθεί για χρήση φέτος, μέσα στο καλοκαίρι.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

 Ιδιαίτερα ικανοποιημένος είναι ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δένδρων κ. Χρήστος Δημ. Τασιούλας για τη συνέχιση της κατασκευής ενός χώρου που έλειπε από τα Δένδρα και θα χρησιμοποιηθεί ως Πολιτιστικό Κέντρο και χώρος του ΚΑΠΗ.

Ο σύγχρονος χώρος με την ολοκλήρωση της κατασκευής του και την παράδοση προς χρήση για όλες τις ηλικίες θα συμβάλει αποφασιστικά στη βελτίωση του κοινωνικού επιπέδου των Δένδρων αλλά και ευρύτερα της περιοχής.

Σημαντική ήταν η εργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τυρνάβου στη διάρκεια της τριετίας. Τη μελέτη του σχεδίου έκανε ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουλιός ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό του κτιρίου. Επιβλέποντες είναι οι μηχανικοί της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Τυρνάβου κ. Νίκος Παπαδούλης και Γιάννης Πετρούλης.

Μιλώντας χθες στην «ΕτΔ» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δένδρων κ. Χρήστος Τασιούλας δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή που δήμαρχος ανέλαβε στον Δήμο Τυρνάβου ο κ. Παναγιώτης Σαρχώσης πρέπει να τονίσω ότι ανέλαβε προσωπικά την προώθηση του έργου με συνεχείς επαφές και επισκέψεις σε Αθήνα και Λάρισα μειώνοντας τη γραφειοκρατία ώστε να φτάσουμε επιτέλους στην υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του κτιρίου και τώρα στην κατασκευή του. Επίσης ευχαριστώ τον κ. Κωνσταντίνο Μπουλογιάννη για τη γρήγορη ροή εργασιών του έργου γεγονός που σημάνει ότι θα παραδοθεί σε χρήση συντομότερα από το χρονοδιάγραμμα της σύμβασής του. Μεταφέροντας και την ευγνωμοσύνη των συγχωριανών μου δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε δημόσια τον κ. Σαρχώση γιατί αυτό που μας είπε το τήρησε κατά γράμμα και το έκανε πράξη».

Στην τελετή παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο τέως κοινοτάρχης Δένδρων κ. Αντώνης Μπαντραλέξης.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass