ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ 80ΧΡΟΝΟΥ

Παραμονεύουν ηλικιωμένους σε τράπεζες

* Ο συνταξιούχος υπέστη τέτοιο σοκ που δεν μπορούσε καν να περιγράψει στη σύζυγό του τι του συνέβη – Παραμένει νοσηλευόμενος στο ΠΠΓΝΛ

Δημοσίευση: 14 Απρ 2017 22:04
Ληστές παριστάνοντας του πελάτες, είτε στα ΑΤΜ – είτε στα ταμεία των τραπεζών, ενώ στην πραγματικότητα αναζητούν υποψήφια θύματα, κυρίως ηλικιωμένους Ληστές παριστάνοντας του πελάτες, είτε στα ΑΤΜ – είτε στα ταμεία των τραπεζών, ενώ στην πραγματικότητα αναζητούν υποψήφια θύματα, κυρίως ηλικιωμένους

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων, που προχθές το μεσημέρι λήστεψαν 80χρονο Λαρισαίο κλέβοντας 810 ευρώ,

χρήματα τα οποία είχε κάνει ανάληψη νωρίτερα από τράπεζα.  

Ο 80χρονος παρέμεινε και χθες – για προληπτικούς λόγους – νοσηλευόμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να λάβει εξιτήριο.

Ο ανυποψίαστος συνταξιούχος αιφνιδιάστηκε από τους δύο ληστές, οι οποίοι τον έσπρωξαν με τη βία στον θάλαμο του ανελκυστήρα όπου για να του πάρουν τα χρήματα, τον γρονθοκόπησαν τραυματίζοντάς τον ευτυχώς ελαφρά στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο.

Στις αστυνομικές αρχές, είναι γνωστά ανάλογα περιστατικά από το παρελθόν, όπου δράστες -παριστάνοντας τους πελάτες- παραμονεύουν συνταξιούχους στις τράπεζες και τους ακολουθούν αναζητώντας την κατάλληλη στιγμή για να τους ληστέψουν. Γνωστές είναι επίσης και οι επιθέσεις σε βάρος ηλικιωμένων από αγνώστους σε ασανσέρ. Και στις δύο περιπτώσεις, οι ληστές εστιάζουν σε ηλικιωμένους εκμεταλλευόμενοι κυρίως τη μειωμένη -λόγω γήρατος- δυνατότητα να αντιδράσουν.

«ΠΕΛΑΤΕΣ»

Οι ηλικιωμένοι αποφεύγουν γενικότερα τις τραπεζικές συναλλαγές μέσω των ΑΤΜ και προτιμούν τις συναλλαγές μέσω των ταμείων ενώ πολλές φορές, από άγνοια, αυτοεκτίθενται σε κίνδυνο καθώς μετρούν δημοσίως τα χρήματα που εισέπραξαν.

Στον ίδιο χώρο βρίσκονται και οι ληστές που παριστάνουν τους πελάτες της τράπεζας ενώ στην πραγματικότητα αναζητούν τα υποψήφια θύματα. Οι ληστές εκμεταλλευόμενοι την πολυκοσμία στο κέντρο της πόλης, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, ακολουθούν τα θύματά τους κατά τη διαδρομή και επιτίθενται σε χώρο που θεωρούν τον καταλληλότερο για να δράσουν. Πριν μερικά χρόνια, η τοπική ΕΛ.ΑΣ., συνέλαβε δράστες τέτοιων ληστειών που ακολουθούσαν τα θύματά τους από τις τράπεζες στο Κέντρο έως το σπίτι τους, όπου προτιμούσαν μάλιστα να τους ληστεύουν μέσα στο ασανσέρ.

Η μεθοδολογία των ληστών είναι γνωστή στις τοπικές αστυνομικές αρχές με αφορμή ληστείες που έγιναν παλαιότερα στη Λάρισα ενώ η προχθεσινή ληστεία, είναι η πρώτη που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.

ΑΝΑΛΗΨΗ

Ο 80χρονος συνταξιούχος λοιπόν, προχθές το μεσημέρι, έφυγε από το σπίτι του και πήγε σε τραπεζικό υποκατάστημα στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας όπου έκανε δύο αναλήψεις, με το συνολικό χρηματικό ποσό να ανέρχεται στα 810 ευρώ.

Επιστρέφοντας στο σπίτι του στη συνέχεια, στις 13.30, αιφνιδιάσθηκε όταν στην πόρτα του ανελκυστήρα, δύο άνδρες τον έσπρωξαν με τη βία στον θάλαμο όπου γρονθοκοπώντας τον στο πρόσωπο, του πήραν τα 810 ευρώ.

Ο ηλικιωμένος ανέβηκε τελικά στο διαμέρισμά του, σε πολυκατοικία στη συνοικία του Αγ. Νικολάου όπου διαμένει, αλλά ήταν σε κατάσταση σοκ σε βαθμό μάλιστα που – σύμφωνα με πληροφορίες – δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στις ερωτήσεις της συζύγου του για το τι του συνέβη και επέστρεψε στο σπίτι χτυπημένος στο πρόσωπο.

Οικείοι του τον μετέφεραν στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ενώ προχθές το απόγευμα ενημέρωσαν και την ΕΛ.ΑΣ. για την άνανδρη επίθεση σε βάρος του ανθρώπου τους. Την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass