ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ Ο ΓΟΝΕΪΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

«Το Διαδίκτυο δεν είναι μια ψηφιακή νταντά»

*Ομιλία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αη Γιωργίτικα 2017»

Δημοσίευση: 21 Απρ 2017 22:20

Τρόπους για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο ανέπτυξε ο Γεώργιος Κωστόπουλος, ομιλητής στη χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Αγιο Γεώργιο Λάρισας στο πλαίσιο των «Αη Γιωργίτικων 2017».

«Η επικοινωνία με άλλα άτομα στο Διαδίκτυο είναι συναρπαστική, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους», ανέφερε για να προσθέσει ότι «τίθεται όμως το ζήτημα τόσο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, όσο και της ορθής και ηθικής επικοινωνίας με τη βοήθεια της τεχνολογίας, καθώς ό,τι κι αν κάνουμε στο Διαδίκτυο, αφήνει ίχνη».

Στο πλαίσιο της ομιλίας του συμβούλεψε τους γονείς και τα παιδιά ότι «πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σε χώρους όπως τα chatroom δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε σίγουροι για την ταυτότητα του άλλου, αν δεν τον γνωρίζουμε προσωπικά στον πραγματικό κόσμο. Υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης των συνομιλιών».

Οι γονείς, είπε, οφείλουν να είναι ενημερωμένοι για τις διαδικτυακές γνωριμίες των παιδιών τους ώστε, όταν παρατηρήσουν κάτι ύποπτο, να μπορέσουν να τα συμβουλέψουν αποτελεσματικά και να δράσουν άμεσα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην παρενόχληση που μπορεί να δεχτεί ένα παιδί στον χώρο του Διαδικτύου επισημαίνοντας ότι «όταν νιώθει άβολα σε μια συνομιλία, μπορεί να τη σταματήσει με το πάτημα ενός πλήκτρου που θα απενεργοποιήσει τον ιστοχώρο, όπου λαμβάνει χώρα η συνομιλία αυτή. Σε περίπτωση που το πρόβλημα επιμένει, αλλάξτε την ηλεκτρονική διεύθυνση του παιδιού».

Μάλιστα, όπως υποστήριξε πολλές φορές, η παρενόχληση γίνεται από παιδιά προς παιδιά. «Σε τέτοια περίπτωση, αναζητήστε τον θύτη και μιλήστε με τους γονείς του. Αν ο θύτης είναι συμμαθητής του παιδιού σας, μιλήστε με το σχολείο και με τους εκπαιδευτικούς του παιδιού, έτσι ώστε να αναλάβουν κι εκείνοι δράση». Επίσης, πρότεινε στα παιδιά να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο και ζήτησε από τους γονείς να εξηγήσουν τη διαφορά ανάμεσα στους εικονικούς και τους πραγματικούς φίλους, τους έδειξε τους τρόπους για μια ασφαλή πλοήγηση και διευκρίνισε μεταξύ άλλων όταν τα παιδιά απασχολούνται με τα διάφορα διαδικτυακά παιχνίδια ή με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν πρόκειται για μια ψηφιακή νταντά.

Στη συνέχεια της χθεσινής εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε προβολή διαφανειών από τον κ. Σωτήριο Γιώτα με θέμα «Αφιέρωμα στον Μεγαλομάρτυρα Αγιο Γεώργιο».

Η χθεσινή ομιλία έγινε στο πλαίσιο των λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με την ονομασία «Αη – Γιωργίτικα 2017», καθώς μεθαύριο Κυριακή του Θωμά, 23 Απριλίου, πανηγυρίζει ο Ιερός Ενοριακός Ναός του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λαρίσης (Π.Ε.Ο. και Βόλου).

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται ως εξής:

Αύριο Σάββατο 22 Απριλίου στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί πανηγυρικός μεγ. εσπερινός, με Θείο κήρυγμα και αρτοκλασία προεξάρχοντος του γεν. αρχιερατικού επιτρόπου της μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, αρχιμ. Ιγνατίου Μουρτζανού.

Μεθαύριο Κυριακή 23 Απριλίου το πρωί στις 7 π.μ. θα τελεστεί πανηγυρική Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελου της μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, αρχιμανδρίτη Αχιλλίου Τσούτσουρα.

Τη 12η μ. θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου 2,5 χλμ. και απονομή επάθλων με τη συνδρομή του Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου «Ενοριακή Συντροφιά Αγ. Γεώργιος», του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγ. Γεώργιος», της «Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών» και του «Σώματος Εθελοντών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών», όποιος επιθυμεί δηλώνει τη συμμετοχή του στην ιστοσελίδα της ενορίας: www.galilea.gr

Μεθαύριο Κυριακή 23 Απριλίου, στις 6 μ.μ. θα ψαλεί παράκληση του Αγίου και μεθέορτος εσπερινός. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της ιεράς εικόνας, η αρτοκλασία και το ύψωμα του Αγίου προεξάρχοντος εκπροσώπου της μητρόπολης, με τη συνοδεία των εθελοντών, της Φιλαρμονικής «Αγ. Γεώργιος» της Ενορίας και της συνδρομής του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγ. Γεώργιος» και της «Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών».

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Τρίτη 25 Απριλίου 7 μ.μ.: Επίδειξη με θέμα «Φτιάξε ρούχα μόνος σου» από τη σχεδιάστρια - μοντελίστ κ. Σεβαστή Νικολούλη.

Την Πέμπτη 27 Απριλίου, στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Ο ρόλος της διατροφής στη λιθίαση του ουροποιητικού», με ομιλητή τον κ. Αναστάσιο Καρατζά, επίκουρο καθηγητή Ουρολογίας και Παιδοουρολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μέσον εξυπηρέτησης των πιστών: Αστική συγκοινωνία Νο 2, Στάση «Αγιος Γεώργιος».

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass