ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Απαγόρευσαν την είσοδο συνδικαλιστών στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων

Δημοσίευση: 21 Απρ 2017 8:55

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της εργατικής πρωτομαγιάς, επισκέφθηκε χθες τον καταυλισμό φιλοξενίας των προσφύγων στη Μάνδρα – Λάρισας, προκειμένου να διανείμει στους πρόσφυγες το φυλλάδιό του για την πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωσή του.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΚΛ, «με ευθύνη της στρατιωτικής διοίκησης που έχει τον έλεγχο του καταυλισμού, απαγορεύτηκε η είσοδος στον καταυλισμό, με το «επιχείρημα» ότι το ΕΚΝΛ με βάση κυβερνητικές οδηγίες, δεν συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα των φορέων που μπορούν να μπαίνουν στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων, ενώ μπορούν να μπαίνουν για παράδειγμα ελεύθερα οι διάφορες ΜΚΟ.

Να σημειώσουμε ότι αυτή η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια, συνέβη για πρώτη φορά απέναντι στο ΕΚΝΛ, αφού μέχρι σήμερα έχει επισκεφθεί πολλές φορές τον συγκεκριμένο καταυλισμό, είτε μοιράζοντας είδη ρουχισμού και διατροφής στους πρόσφυγες, είτε διάφορα φυλλάδιά του, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα.

Αυτή η αυθαίρετη και αντιδημοκρατική απαγόρευση, δείχνει τη σοβαρή ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία επιβάλει στους χώρους ανοιχτής φιλοξενίας των προσφύγων, καθεστώς κλειστής στρατιωτικής λειτουργίας, απαγορεύοντας τη μεγαλύτερη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων του Ν. Λάρισας, να έρχεται ελεύθερα σε επαφή με τους πρόσφυγες που διαμένουν εκεί. Μάλιστα η ευθύνη της είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού από την πλευρά των υπευθύνων ζητήθηκε από τους αστυνομικούς που ήταν υπηρεσία, να ελέγξουν και το περιεχόμενο της πρωτομαγιάτικης ανακοίνωσης.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, δεν αποδέχεται τις κυβερνητικές αντιδημοκρατικές πρακτικές, που παρεμποδίζουν την επικοινωνία του με τους πρόσφυγες στον καταυλισμό που διαμένουν και θα διεκδικεί σταθερά το δικαίωμά του, όχι μόνο να επισκέπτεται τον καταυλισμό, αλλά και να αναπτύσσει ελεύθερα εκδηλώσεις και δράσεις με τους πρόσφυγες, διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων τους».  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass