ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΥΠΕΘΑ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΚΚΛΗΣΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Οδυνηρό το Ύστατο Χαίρε στον συνταγματάρχη Θωμά Αδάμο

Δημοσίευση: 22 Απρ 2017 10:00

Μέσα σε κλίμα θλίψης και οδύνης, τελέστηκε στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας η Εξόδιος Ακολουθία του συντοπίτη Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, ο οποίος το πρωί της 19ης Απριλίου έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα της πτώσης του ελικοπτέρου «Χιούι», στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Εκατοντάδες χωριανοί, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι, έσπευσαν στον γεμάτο από στεφάνια (ανάμεσα σε αυτά και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα), Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Παλαιοκκλησίου, για να πούνε το τελευταίο «αντίο» στον αγαπημένο τους Θωμά, αλλά και να συμπαρασταθούν στη χαροκαμένη σύζυγο και τα τρία παιδιά τους που θρηνούσαν τον αναπάντεχο θάνατο του γονιού τους.

Το φέρετρο του νεκρού στρατιωτικού που ήταν σκεπασμένο με την γαλανόλευκη συνόδευαν στρατιωτική μπάντα και άγημα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων, ενώ συνάδελφοί του κρατούσαν το σπαθί, το πηλίκιο και τα παράσημά του.

Η ιαχή «Αθάνατος» δόνησε αρκετές φορές τη βαριά ατμόσφαιρα, μέσα και έξω από την Εκκλησία, ενώ ο συγκεντρωμένοςκόσμος δάκρυσε στο άκουσμα των επικήδειων λόγων που με δυσκολία απηύθηναν ο κ. Κίμων Καλεντερίδης, Συνταγματάρχης, αρχηγός της τάξεως '89 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοκκλησίου κ. Χρήστος Μπάγκος.

Αμφότεροι έκαναν ειδική μνεία στο ήθος του εκλιπόντα, στην τιμιότητα, την εργατικότητα, την καλοσύνη και την ιδιαίτερη προσφορά του στην κοινωνία.

Την Εξόδιο Ακολουθία έψαλε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Βίτσα, του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασιλείου Κόκκαλη, του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελου Αποστολάκη, του αρχηγού ΓΕΣ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, των βουλευτών Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Σπύρου Λάππα, Χρυσούλας Κατσαβριά – Σιωροπούλου, Παναγιώτας Βράντζα, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δημάρχου Μουζακίου κ. Γιώργου Κωτσού, του δημάρχου Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκου, του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκου, αιρετών της αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων φορέων και δεκάδων στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά την έξοδο της σορού από την Εκκλησία στον προαύλειο χώρο, το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Στη συνέχεια σχηματίστηκε μεγάλη πομπή η οποία συνοδεία της μουσικής μπάντας και του στρατιωτικού αγήματος, ακολούθησε τον αδικοχαμένο Συνταγματάρχη έως την τελευταία του κατοικία στο Κοιμητήριο του χωριού του. Με το ύστατο Χαίρε αποδόθηκαν στον Θωμά Αδάμο και οι προβλεπόμενες στρατιωτικές τιμές.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ, Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass