ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Γιορτάστηκε η Ζωοδόχος Πηγή

Δημοσίευση: 22 Απρ 2017 8:13

Πανηγύρισαν χθες οι ναοί της Ζωοδόχου Πηγής στην Ζωοδόχο Πηγή Φαρσάλων και στο Μικρό Ευύδριο Φαρσάλων, παρουσία επισήμων και πολλών πιστών από όλη την επαρχία Φαρσάλων. Ως γνωστόν, στην Κωνσταντινούπολη επί Λέοντος του Μεγάλου του επονομαζόμενου Μακκέλη είχε κτιστεί ναός της Θεοτόκου σε μία πηγή και εκεί γίνονταν πολλά θαύματα.

Η ημέρα που γιορτάζεται η Ζωοδόχος Πηγή (κινητή εορτή) είναι ξεχωριστή ημέρα για τα Φάρσαλα, γιατί στις 30 Απριλίου 1954, ανήμερα της εορτής, είχε γίνει ο μεγάλος σεισμός 7,2 ρίχτερ με επίκεντρο τους Σοφάδες, που ισοπέδωσε την περιοχή Φαρσάλων, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν πολλά θύματα. Την ημέρα αυτή, κάθε χρόνο, οι κάτοικοι της επαρχίας Φαρσάλων κατακλύζουν τους ναούς της υπεραγίας Θεοτόκου και προσεύχονται ζητώντας τη βοήθειά της.

Στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στη Ζωοδόχο Πηγή Φαρσάλων παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος, ο αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Τσιάμπας, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι και πολύς κόσμος, ενώ στον ιερό ναό της Ζωοδόχου Πηγής στο Ευύδριο Φαρσάλων παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Δημ. Μπαμπανίκας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και αρκετός κόσμος.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass