ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ

Γιορτάστηκε η Ζωοδόχος Πηγή στο Αργυροπούλι

Δημοσίευση: 22 Απρ 2017 8:17

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε και φέτος στο Αργυροπούλι Τυρνάβου από την ευρύτερη περιοχή, όπου με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια τιμήθηκε η πολιούχος του χωριού Ζωοδόχος Πηγή.

Αναλυτικότερα, χθες τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία και περιφορά της ιερής εικόνας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου υπό τη διεύθυνση του κ. Θέμη Σαμαντζή, γύρω από την πλατεία του χωριού, προεξάρχοντος του αρχιερατικού επιτρόπου Τυρνάβου αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού Ζαφειρίου ως εκπροσώπου του σεβ. μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο και τη συμμετοχή του αρχιμανδρίτη π. Ιακώβου, ενώ τα εύσημα πήρε και φέτος από τους ενορίτες, για την άψογη τέλεση των θρησκευτικών εκδηλώσεων ο προϊστάμενος του ιερού του Αργυροπουλίου π. Κωνσταντίνος Τσιγάρας.

Μετά το τέλος των εκκλησιαστικών εκδηλώσεων χορούς χόρεψε ο Σύλλογος Αρβαντοβλάχων – Γυναικών Αργυροπουλίου.

Ανήμερα της γιορτής, αλλά και το βράδυ της παραμονής στις ταβέρνες του Αργυροπουλίου, με ζωντανές ορχήστρες, όπου τα ψητά, το τσίπουρο και το κρασί ήταν άφθονα, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής συμμετείχαν στο λαϊκό πανηγύρι.

Δεν έλειπε και υπαίθρια μικρή εμποροπανήγυρη κυρίως με παιχνίδια και χαλβά Τυρνάβου.

Στις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του νομού κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Κώστας Μπαργιώτας, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Μπανταβάνης, ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» και δημοτικός σύμβουλος κ. Στέλιος Ροντούλης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αργυροπουλίου κ. Χρ. Κουτίνας, ο πρόεδρος των Διαδημοτικών Σφαγείων κ. Ανδρέας Ντάμτσιος, ο πρώην δήμαρχος κ. Σταύρος Δόβας, τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ(Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Φωτ.: Δ. Τσιγάρας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass