ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ ΣΕ ΑΜΠΕΛΩΝΑ - ΛΥΓΑΡΙΑ

Γιάννουλη και Τύρναβος τίμησαν τον Άγιο Γεώργιο

Δημοσίευση: 24 Απρ 2017 9:41
Από τις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Τύρναβο Από τις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Τύρναβο

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών και των αρχών της περιοχής χθες γιορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου γιορτάστηκε η μνήμη του με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια στον Τύρναβο, τη Γιάννουλη, τον Αμπελώνα και τη γραφική Λυγαριά.

Στη Γιάννουλη, όπου τίθενται σε λαϊκό προσκύνημα τμήματα των λειψάνων του Αγίου, χθες Κυριακή, ανήμερα της γιορτής, τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.

Επίσης, χθες απόγευμα στις 7.30 έγινε ιερή παράκληση και στις 8.15 το βράδυ ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου και των ιερών λειψάνων, προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης αρχιμανδρίτη π. Αχιλλίου, στους κεντρικούς δρόμους της κωμόπολης με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων υπό τη διεύθυνση του κ. Γιώργου Μηνά.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιάννουλης κ. Κώστας Φατούρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Νίκος Μπαράς και Κώστας Ρεβήσιος, ο τοπικός σύμβουλος κ. Χρήστος Βρέλλιος, κ.α.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ - ΛΥΓΑΡΙΑ

Πλούσιες ήταν και οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στον ενοριακό ναό του Αγίου Γεωργίου Τυρνάβου. Χθες το πρωί τελέστηκε όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του αρχιερατικού επιτρόπου Τυρνάβου αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού και με την παρουσία του οικοδεσπότη προϊσταμένου του ναού αρχιμανδρίτη π. Ιακώβου. Στη συνέχεια έγινε η λιτανεία της εικόνας του Αγίου στους δρόμους της ενορίας και αμέσως μετά αρτοκλασία στο προαύλιο του ναού. Στη συνέχεια, για πρώτη φορά, προς τιμήν του Αγίου τα μέλη του Ποντιακού Συλλόγου Τυρνάβου χόρεψαν παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Φανή Μπίλιου Λαγκιόλη, ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» κ. Στέλιος Ροντούλης και πλήθους πιστών.

* Ανάλογες και οι εκδηλώσεις στον Αμπελώνα όπου γιορτάστηκε ο Άγιος Γεώργιος στον φερώνυμο παρεκκλήσι το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης στο άλσος όπου γίνεται η γιορτή κρασιού. Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, ο αντιδήμαρχος Αμπελώνα κ. Γιώργος Κουτσοδήμος, η πρόεδρος της Δ.Κ. Αμπελώνα κ. Τασούλα Νταλαμπέκα, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κώστας Χρυσοβέργης και Μάριος Ρίζος, οι τέως δήμαρχοι Αμπελώνα κ. Αναστασία Ψύρρα και κ. Θανάσης Χρυσοβέργης και πλήθους κόσμου.

* Τέλος στη γραφική Λυγαριά του Δήμου Τυρνάβου με τους λιγοστούς πλέον κατοίκους γιορτάστηκε ο πολιούχος Άγιος Γεώργιος όπου ανήμερα της γιορτής και την παραμονή παρευρέθηκαν πολλοί απόδημοι Λυγαριώτες οι οποίοι κάθε χρόνο τιμούν τη γενέτειρά τους με την παρουσία τους.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass