Ο ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ

Έφυγε ο Τάκης Ψαθάς

Δημοσίευση: 25 Απρ 2017 10:10

΄Εφυγε από τη ζωή ο γνωστός Τυρναβίτης αγρότης – συνεταιριστής Δημήτριος (Τάκης) Ψαθάς σε ηλικία 82 ετών μετά από σύντομη ασθένεια. Ο Τάκης Ψαθάς υπήρξε ένας από τους πρώτους οραματιστές του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου.

Ο Τάκης Ψαθάς διετέλεσε μέλος της διοίκησης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας – Τυρνάβου – Αγιάς και ήταν από εκείνους της παλιάς γενιάς που συνέβαλε ώστε το Οινοποιείο Τυρνάβου που αρχικά ήταν ενταγμένο ως επιχείρηση της Ένωσης να αποκοπεί και να αποτελέσει αυτόνομο και ανεξάρτητο συνεταιρισμό, ο οποίος λειτουργεί με τη σημερινή του μορφή.

Στη συνέχεια διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος του Οινοποιείου καθώς και μέλος της διοίκησής του. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του με προτάσεις του και με αποφάσεις που πάρθηκαν ο συνεταιρισμός έφυγε από τα στενά περιθώρια των πρώτων χρόνων λειτουργίας του, άνοιξε νέους ορίζοντες για να γίνει ένας συνεταιρισμός υγιής και πρότυπο σε όλη τη χώρα.

Ο Τάκης Ψαθάς ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας Τυρνάβου το 1974, πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης και αδελφικός φίλος του Γιώργου Σουφλιά, μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου, πρόεδρος της «Ανάπλασης» και μέλος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Τυρνάβου. Επιτυχημένος αγρότης, σωστός οικογενειάρχης και ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία του Τυρνάβου αλλά και της Λάρισας γενικότερα, άφησε πίσω του την αγαπημένη του σύζυγο και σύντροφο μιας ολόκληρης ζωής Φρόσω, δύο κόρες παντρεμένες και πέντε εγγόνια.

Η κηδεία του Τάκη Ψαθά θα γίνει σήμερα Τρίτη στις 11 το πρωί από τον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ(Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass