ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Πούλησαν βρέφος για 40.000 ευρώ

* Με εισαγγελική εντολή το υγιέστατο αγοράκι μετά τη σύλληψη της μητέρας του και των παππούδων του θα φιλοξενηθεί προσωρινά στο Νεογνολογικό Τμήμα του ΠΠΓΝΛ

Δημοσίευση: 26 Απρ 2017 23:00

Για αγοραπωλησία βρέφους συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι τρεις Βούλγαροι υπήκοοι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Το βρέφος, ένα υγιέστατο αγοράκι μόλις 4 ημερών, αποτέλεσε αντικείμενο αγοραπωλησίας προς 40.000 ευρώ, από τον 52χρονο παππού του, σε ενδιαφερόμενους για υιοθεσία που δεν ήταν άλλοι από αστυνομικούς, σε ένα ραντεβού που δόθηκε χθες το μεσημέρι σε καφέ έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας μετά από πολύμηνη παρακολούθηση προχώρησε χθες στη σύλληψη της 21χρονης μητέρας που γέννησε το παιδί της το περασμένο Σάββατο στη Μαιευτική – Γυναικολογική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας αλλά και των δύο γονέων της, του 52χρονου πατέρα της και της 52χρονης μητέρας της, των δύο παππούδων δηλαδή του νεογέννητου.

Η αστυνομική επιχείρηση στήθηκε χθες μετά από πολυήμερα «παζάρια» του 52χρονου παππού που αφορούσαν στην… προκαταβολή για το κλείσιμο της συμφωνίας, ενώ οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών προκειμένου να απολογηθούν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παρότι ο 52χρονος ήταν αυτός που καταμέτρησε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και ενώπιόν του μάλιστα παραδόθηκε το βρέφος στους αστυνομικούς, αρνείται τις κατηγορίες, ενώ η 21χρονη μητέρα δηλώνει διαζευγμένη.

ΚΥΗΣΗ

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, παρακολουθούσαν από καιρό την 21χρονη μητέρα, που σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, από τη Βουλγαρία βρέθηκε σε χωριό των Φαρσάλων όπου ζούνε οι δύο γονείς της.

Αξιοποιώντας πληροφορίες για «εμπορία βρέφους με σκοπό την κερδοσκοπία», το «ζευγάρι» των αστυνομικών, παριστάνοντας τους ενδιαφερόμενους για υιοθεσία, ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με τον 52χρονο πατέρα της μέλλουσας μητέρας.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του ενδιαφερόμενου «ζευγαριού» με την οικογένεια των Βουλγάρων υπηκόων συνεχίσθηκαν για να ενταθούν όσο πλησίαζε η ώρα του τοκετού και με τον 52χρονο παππού να «παζαρεύει» το ύψος της προκαταβολής προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συναλλαγή και να κλείσει η συμφωνία.

 Η 21χρονη γέννησε τελικά το περασμένο Σάββατο στη Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του ΠΠΓΝΛ με τους αστυνομικούς εντείνοντας τις διαπραγματεύσεις για την πώληση του βρέφους, προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες διατήρησαν το απόρρητο και δεν ενημέρωσαν το προσωπικό της κλινικής παρακολουθώντας ωστόσο τις εξελίξεις.

ΕΞΙΤΗΡΙΟ

Το ραντεβού δόθηκε στη 1 χθες το μεσημέρι, σε καφέ απέναντι από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου ο 52χρονος παρέλαβε και καταμέτρησε το ποσό των 40.000 ευρώ που είχε προσυμφωνηθεί.

Την ίδια ώρα η 21χρονη έπαιρνε εξιτήριο από την Κλινική και συνοδευόμενη από τους γονείς τους, πήγε στον χώρο στάθμευσης της καφετέριας, παραδίδοντας το υγιέστατο αγοράκι στη γυναίκα αστυνομικό.

Αστυνομικοί που επιτηρούσαν τον χώρο επενέβησαν και συνέλαβαν την 21χρονη μητέρα όπως και τους γονείς της, ενώ στην κατοχή του 52χρονου βρέθηκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον των δικαστικών αρχών για να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις για την παράνομη αγοραπωλησία. Το βρέφος, μετά και τη σύλληψη της μητέρας του και έπειτα από εισαγγελική εντολή, φιλοξενείται προσωρινά στο Νεογνολογικό Τμήμα της Μαιευτικής Κλινικής του ΠΠΓΝΛ ενώ για την τύχη του θα αποφασίσουν τις επόμενες ημέρες Κοινωνικές Υπηρεσίες.

Να σημειωθεί τέλος ότι συλλήψεις για εμπορία βρεφών έχουν γίνει και στο παρελθόν στη Λάρισα, ενώ από παλαιότερες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. είναι γνωστό ότι σε περιοχή της Θεσσαλίας δρούσε ολόκληρο δίκτυο με αλλοδαπές κυρίως οι οποίες κυοφορούσαν με οικονομικά κίνητρα.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass