ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΥΙΟΘΕΣΙΑ

Ψάχνουν προνοιακή δομή για το βρέφος

Δημοσίευση: 27 Απρ 2017 22:05

Στο τμήμα Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Λάρισας φιλοξενείται από προχθές ένα υγιέστατο αγοράκι 5 ημερών, μετά τη σύλληψη της μητέρας του για παράνομη υιοθεσία.

Η 21χρονη μητέρα αλλά και οι 52χρονοι γονείς της, όπως είναι γνωστό, συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς προσπάθησαν να πουλήσουν το βρέφος αντί 40.000 ευρώ σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, που προσποιούνταν το ενδιαφερόμενο προς υιοθεσία ζευγάρι.
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες σε Εισαγγελέα και Ανακριτή, όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν. Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στο βρέφος που, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», για κάποιο διάστημα θα πρέπει να παραμείνει στο Νεογνολογικό Τμήμα, ενώ θα κινηθούν παράλληλα οι διαδικασίες για τη φιλοξενία του, στη συνέχεια, σε προνοιακή δομή.
Η 21χρονη, ενώ ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης, βρέθηκε πριν από μήνες από τη Βουλγαρία, όπου ζούσε, σε χωριό των Φαρσάλων, όπου εργάζονται οι δύο γονείς της, επίσης Βούλγαροι υπήκοοι.
Αστυνομικός, παριστάνοντας τον ενδιαφερόμενο για υιοθεσία, ξεκίνησε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον 52χρονο Βούλγαρο, συνομιλίες που κορυφώθηκαν το περασμένο Σάββατο που η 21χρονη γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι στη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
Στο μεσοδιάστημα υπήρξαν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες - σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - με τον 52χρονο να «παζαρεύει» το ύψος της προκαταβολής προκειμένου να επικυρωθεί η συμφωνία για την πώληση του βρέφους.
Μετά και τον τοκετό, το ραντεβού με τον 52χρονο δόθηκε προχθές το μεσημέρι σε καφετέρια, απέναντι από το ΠΠΓΝΛ. Ο 52χρονος ζήτησε και είδε το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ και αφού πείσθηκε πως υπήρχαν τα χρήματα, τότε συνοδευόμενος από την 52χρονη γυναίκα του οδήγησε στους «μέλλοντες» γονείς το βρέφος και την 21χρονη μητέρα του που μόλις είχε πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο.
Καταμέτρησε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα για να συλληφθεί, ωστόσο, στη συνέχεια από αστυνομικούς που παρακολουθούσαν τον χώρο. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (σ.σ. προχθές) το μεσημέρι ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία γι’ αύριο, προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους και έως τότε, παραμένουν κρατούμενοι.
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
Το υγιέστατο αγοράκι, λόγω και της ηλικίας του, εκτιμήθηκε ότι πρέπει για κάποιο διάστημα να παραμείνει φιλοξενούμενο στο Νεογνολογικό Τμήμα του ΠΠΓΝΛ, ενώ μετά και τη δικαστική εξέλιξη, από τις εισαγγελικές αρχές αναμένεται να κινηθεί η διαδικασία για τη φιλοξενία του σε προνοιακή δομή.
ΕΛ.ΑΣ.
Για το ίδιο θέμα, από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε χθες ότι «εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας υπόθεση παράνομης υιοθεσίας βρέφους. Για την υπόθεση συνελήφθησαν στις 25-04-2017 στη Λάρισα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας και συγκεκριμένα η 21χρονη μητέρα του βρέφους και οι 52χρονοι γονείς της, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί υιοθεσιών.
Ειδικότερα, οι δράστες, μετά από τηλεφωνικές επαφές και συναντήσεις που είχαν με ζευγάρι αστυνομικών, που εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι, συμφώνησαν να παραδώσουν το βρέφος, λίγες μέρες μετά τη γέννησή του έναντι του χρηματικού ποσού των 40.000 ευρώ.
Σε προκαθορισμένο ραντεβού (προ)χθες το μεσημέρι στη Λάρισα οι αστυνομικοί παρέλαβαν το βρέφος και παρέδωσαν στους τρεις αλλοδαπούς το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ. Αμέσως μετά, αστυνομικοί που παρακολουθούσαν διακριτικά τον χώρο επενέβησαν και συνέλαβαν τους δράστες.
Στην κατοχή του 52χρονου βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο κατασχέθηκε», καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass